Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ ΚΕΡΛΙΝΓΚ

«Εθνική Ελλάδος» γειά σου

Είναι Χειμώνας του 2012 όταν ο Γιώργος Καπουτζίδης σκέφτεται μια ιστορία με την πρώτη γυναικεία ομάδα κέρλινγκ, σενάριο που προορίζει για κινηματογραφική ταινία. Οι καιροί δύσκολοι, οι υποχρεώσεις πολλές και διαφορετικές, τα οικονομικά περιθώρια στενά. Το «Εθνική Ελλάδος» μπαίνει στην... κατάψυξη για να ξεπαγώσει σχεδόν δύο χρόνια αργότερα και να βρει την πορεία του μέσα από τη συχνότητα του MEGA (Τρίτη, 22.20).


Ο Γιώργος Καπουτζίδης (Χρήστος) και οι τέσσερις πρωταγωνίστριές του έχουν ξεκινήσει μαθήματα κέρλινγκ εδώ και αρκετούς μήνες. Ας είναι καλά οι Ρουμάνοι προπονητές τους Λίβιου και Ρεσβάν που με μεγάλη υπομονή διδάσκουν στους αρχάριους τα βασικά βήματα. Είναι άραγε δύσκολο να ισορροπήσεις στον πάγο; Να μάθεις να μην γλιστράς; Να παίζεις κέρλινγκ; «Για την ώρα έχουμε μάθει να στεκόμαστε στον πάγο και να παίζουμε, αλλά φυσικά δεν μπορούμε να διδάξουμε», μας λέει ο Καπουτζίδης και εξηγεί τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα από τη σειρά του. «Στο σχολείο μας έμαθαν πράγματα που όταν βγαίνεις στην κοινωνία δεν τα βλέπεις πουθενά. Ισως λοιπόν μας τα έμαθαν για να γράφουμε καλύτερες εκθέσεις. Η ελληνική κοινωνία δεν βλέπει και δεν ακούει όσα συμβαίνουν γύρω της. Εχει κλειστά μάτια και αυτιά. Εσκαγα λοιπόν μέσα μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί τις αλήθειες που βλέπουμε γύρω μας, δεν μπορούμε να τις πούμε κιόλας». Εχοντας στο ενεργητικό του τις επιτυχημένες σειρές «Σαββατογεννημένες» και «Στο παρά πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης ήθελε με την καινούργια του σειρά απλώς να μην επαναλάβει τον εαυτό του. «Με το «Εθνική Ελλάδος» δεν ήθελα να γράψω κάτι που είχα ήδη γράψει, δεν είχα αυτό στο μυαλό μου. Απλώς άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να κάνει αυτό που ήθελε. Και έτσι προέκυψε αυτή η ιστορία».

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ (Φρόσω) είναι το πειραχτήρι της παρέας. Οπου ακούς γέλια και πλάκα, εκεί κοντά βρίσκεται κι εκείνη. «Μακάρι η Ελλάδα να είχε την ευγένεια, την αξιοπρέπεια και την ποιότητα που έχει το κέρλινγκ. Δυστυχώς είμαστε ένας λαός που δεν ξέρει από ευγενή άμιλλα». Σχολιάζοντας την κατάσταση της ελληνικής τιβί ήταν καυστικότατη. «Η τηλεόραση τα τελευταία χρόνια είχε φτάσει σε ένα σημείο... αυτοϊκανοποίησης»!
Μόλις η Σμαράγδα Καρύδη (Νίκη) διάβασε το σενάριο δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να ερμηνεύσει οποιονδήποτε από τους βασικούς ρόλους. «Θα μπορούσα να κάνω ακόμη και την Κύπρια, αφού μιλώ πολύ καλά τα κυπριακά. Με το που ξεκινήσαμε τα γυρίσματα, ήθελα πραγματικά να γίνουμε η Εθνική Ελλάδος του κέρλινγκ και να πάμε στους Ολυμπιακούς. Μόλις όμως μπήκα μέσα στο παγοδρόμιο, από την πρώτη μέρα κιόλας, είπα: ΟΧΙ»!

«Βαρυκόκαλη» αποκαλούσε ο μπαμπάς της, την Κατερίνα Παπουτσάκη (Φοίβη). «Ημουν πολύ κακή στα αθλήματα. Δεν το γνώριζα το κέρλινγκ, αλλά ήθελα πολύ να το προσπαθήσω. Στο παγοδρόμιο μου άρεσε πάρα πολύ, του πήρα αμέσως τον αέρα και αναμενόμενο ήταν πως θα έτρωγα τούμπα. Ολες μας έχουμε φάει. Γι' αυτό πήραμε και κράνη».

Η Μαριέλλα Σαββίδου (Στάλλω) προσπαθεί να μιλά τα κυπριακά που όλοι λίγο πολύ μπορούμε να καταλάβουμε. «Εγώ από κέρλινγκ ήξερα μόνο αυτό που κάνεις στα μαλλιά»! Η συγκεκριμένη της τετράδας είναι η μόνη που έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό. «Μέχρι τα 15 μου ήμουν στην Εθνική Ομάδα Κύπρου για το σκι βουνού. Βέβαια αντέχω το κρύο λιγότερο από όλους (στο παγοδρόμιο η θερμοκρασία κυμαίνεται ανάμεσα στους 3-4 βαθμούς Κελσίου). Ο Σερραίος (Καπουτζίδης) κρυώνει λιγότερο από εμάς και έτσι έχουμε τα θεματάκια μας στο γύρισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου