Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

«Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ»

Ενας φίλος από τα παλιά

Ποιος δεν είχε δει με τις ώρες το τηλεπαιχνίδι «Ο τροχός της τύχης» που είχε φέρει στην Ελλάδα το 1990 ο ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Γιώργο Πολυχρονίου και την Κρίστα που γύριζε τα τετράγωνα με τα σύμφωνα και τα φωνήεντα;

Ο Γιώργος Πολυχρονίου στον πρώτο "Τροχό της τύχης" που βλέπαμε στον ΑΝΤ1.

Μετά την επιτυχία του «Ακου τι είπαν» (ALPHA) του Χρήστου Φερεντίνου φαίνεται πως ανοίγει και πάλι ο δρόμος για την επιστροφή των τηλεπαιχνιδιών στην ελληνική τηλεόραση. Ετσι, το STAR επαναφέρει το παλιό και αγαπημένο «Ο τροχός της τύχης» σε πιο σύγχρονη μορφή, στο γνώριμο όμως στυλ και με σλόγκαν: «Οποιος γυρίζει... κερδίζει»!

Το σήμα του νέου "Τροχού" που μας φέρνει το STAR.

Ο «Τροχός» είναι από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της αμερικανικής τιβί, αφού παίζεται από το 1975 (με διακοπές) μέχρι σήμερα! Βασίζεται στην «Κρεμάλα» και δημιουργήθηκε το 1975 από τον Μερβ Γκρίφιν για το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Συμμετέχουν τρεις παίκτες, οι οποίοι γυρίζουν τον τροχό, επιλέγουν σύμφωνα της αλφαβήτου και κερδίζουν χρήματα, ή δώρα. Ο πρώτος παίκτης, που θα βρει την κρυμμένη λέξη, ή φράση, κερδίζει όσα χρήματα, ή δώρα έχει συγκεντρώσει στον εκάστοτε γύρο. Ο παίκτης, που έχει τα περισσότερα χρήματα, ή δώρα στο τέλος του βασικού μέρους του παιχνιδιού, είναι ο μεγάλος νικητής και παίζει στον τελικό για επιπλέον κέρδη.

Το αμερικανικό "αδελφάκι" του μεταδίδεται από το 1975, έως σήμερα.

«Ο Τροχός Της Τύχης» έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο καθώς στην αρχική του εκδοχή έχουν γίνει περισσότερες από 60 διεθνείς προσαρμογές. Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες ανανεώσεις format διεθνώς, την οποία υιοθέτησαν μεγάλα κανάλια σε όλες τις χώρες, όπως το γαλλικό TF1, το τουρκικό Kanal D, το ισπανικό Antena 3 ενώ σύντομα το παιχνίδι θα ξεκινήσει να προβάλλεται σε Πορτογαλία και Κροατία.

Γυρίζεις τον τροχό και συνήθως κερδίζεις λεφτά!

Προς το παρόν αναζητείται τόσο ο παρουσιαστής, όσο και η συμπαρουσιάστριά του που θα γυρίζει τα τετράγωνα. Κάτι μου λέει πως ο Ελληνας, εκτός από Τζόκερ και Λόττο, σύντομα θα στραφεί για κέρδη και στα τηλεπαιχνίδια. Πάρε κόσμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου