Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ (;) ΙΣΤΟΡΙΑ

Νύχτα σαν από μιούζικαλ

Εχει γλυκιά νύχτα απόψε. Δεν φυσάει και ρίχνει ένα απαλό χιονάκι, σαν κάποιος να τινάζει μια φλις κουβερτούλα στον ουρανό κι εκείνη να μαδάει... Δεν είχε σημάνει το ρολόι μεσάνυχτα, όταν μπήκα στο σπίτι. Φοβερό όμως ε; Με το κρύο που έχουν πια τα διαμερίσματα, ακόμη και τα 90 τετραγωνικά φαντάζουν σαν κάστρο!


Αυτή η παγωνιά σε ξυπνάει θες, δεν θες. Σε αναζωογονεί. Καθώς περπατούσα στα μισοσκότεινα δρομάκια, είχα και το χιόνι για ατμόσφαιρα, ξαφνικά ένιωσα πως έφυγα από την Αθήνα και μεταφέρθηκα στο Λονδίνο. Κατευθείαν μέσα στη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς. Είναι ωραία να ταξιδεύεις, έστω και με τον νου. Να φαντάζεσαι πράγματα, να ζεις το δικό σου μιούζικαλ.


Η ζωή στην Ελλάδα του σήμερα έχει πολλούς Εμπενίζερ Σκρουτζ που γκρινιάζουν, είναι μίζεροι και θέλουν να σε ρίξουν ψυχολογικά, ενώ απειλούν ακόμη και να σε... κάψουν ζωντανό. Εχει και πολλά φαντάσματα από το παρελθόν, από το παρόν και από το μέλλον. Φαντάσματα που σε τρομάζουν και δεν σε αφήνουν να ονειρευτείς, σου κλέβουν τη ζωή.


Στο δικό μου όμως μιούζικαλ δεν χωράνε όλοι αυτοί οι τύποι. Εδώ παίζει μουσική και οι άνθρωποι ξυπνούν και βγαίνουν μες στη νύχτα να παίξουν με το χιόνι, να τραγουδήσουν, να χορέψουν. Με πιτζάμες και νυχτικά όλοι γίνονται μια παρέα, αφήνουν για μια νύχτα κάθε τους πρόβλημα παράμερα και ζουν φυσιολογικά, όπως ακριβώς έχουμε ξεχάσει να κάνουμε.


Το δικό μου Λονδίνο δεν έχει ποτάμι, έχει όμως θάλασσα. Και δεν έχει δέντρα με γυμνά κλαδιά, αλλά εσπεριδοειδή με φρούτα επάνω τους. Εχει χαρούμενες γκριμάτσες και παιδικές φωνές. Εχει φαγητά (σιγά που δεν θα είχε) και ζεστό ρακόμελο. Εχει ανθρώπους πιασμένους χέρι-χέρι σε μια τεράστια αλυσίδα θετικής ενέργειας.


Είναι όμορφα όταν χιονίζει κι ας κάνει πολύ κρύο. Μπορείς να σταματήσεις για λίγο ό,τι κάνεις και να ταξιδέψεις πολύ μακριά. Να γίνεις από κομπάρσος -που σε έχουν καταντήσει- και πάλι πρωταγωνιστής της ζωής σου! Και καθώς θα ζεις τη νύχτα σαν από μιούζικαλ, να περιμένεις το χειροκρότημα να σε επιστρέψει στο σανίδι της ζωής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου