Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

«GLEE»: ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αυλαία για τη σειρά-φαινόμενο

«Το να είσαι μέρος κάτι εξαιρετικού, δεν σε κάνει κι εσένα εξαιρετικό. Κάτι είναι εξαιρετικό, επειδή είσαι κι εσύ μέρος του»! Το «Glee» δεν ήταν ακόμη μία τηλεοπτική σειρά. Ηταν ένα νεανικό μιούζικαλ φτιαγμένο από όλους, για όλους. Εδώ δεν υπήρχαν διαχωρισμοί και ρατσισμός. Ολοι ήταν καλοδεχούμενοι, αφού αυτά που τους ένωναν ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που ίσως τους χώριζαν. Το παιδί με τα κινητικά προβλήματα έκανε παρέα με την αρχηγό από τις μαζορέτες. Ο γκέι συμμαθητής συνεργαζόταν με τον αρχηγό της ομάδας ποδοσφαίρου. Η μαύρη κοπέλα είχε για κολλητή της μια λευκή. Η καθηγήτρια της γυμναστικής έκανε αλλαγή φύλου και συνέχισε κανονικά να εργάζεται στο σχολείο ΜακΚίνλεϊ. Τα δύο κορίτσια που ερωτεύθηκαν δεν έκρυψαν ποτέ τα συναισθήματά τους. Η μεγάλη αγάπη όλων αυτών των παιδιών για το τραγούδι, τη μουσική και τον χορό τους έφερνε κοντά και άφηνε τις διαφορές τους έξω από την πόρτα.


Θα μου πεις, αυτά γίνονται στην τηλεόραση. Το «Glee» (FOX) θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις και ουτοπικό. Ολοι μας ζούμε σε κοινωνίες μη αγγελικά πλασμένες όπου οι συνάνθρωποι μας βλέπουν το διαφορετικό και στην καλύτερη απλώς το προσπερνούν, στη χειρότερη θέλουν να το τσακίσουν από τη ρίζα του, λες και υπονομεύει τη δική τους ύπαρξη. Ομως όταν απευθύνεσαι σε νεανικό -κυρίως- κοινό που βρίσκει κοινά στοιχεία με τους ήρωες που βλέπει στην TV και ταυτίζεται μαζί τους ακόμη και μία σειρά μπορεί να βγάλει κάτι θετικό.


«Δες τον κόσμο, όχι όπως είναι, αλλά όπως θα 'πρεπε να είναι»! Αυτό έκανε το «Glee» και πέρασε πολλά μηνύματα μέσα από το τραγούδι και την παρέα. Εκανε τον κόσμο σε όλη την υφήλιο -όπου παιζόταν- να καταλάβει πως είμαστε μέλη μιας μεγάλης συντροφιάς, μιας οικογένειας. Εννοείται πως δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς πάντα με τον διπλανό σου. Ομως πάντα θα βρίσκεις ένα κοινό στοιχείο για να συμφωνήσεις και να συνυπάρξεις. Αλλωστε για όλους υπάρχει χώρος. Για όλους υπάρχει ένα τραγούδι που μιλά στη γλώσσα μας και μας κάνει καλύτερους ώστε να μπορούμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να είμαστε υπερήφανοι.

https://www.youtube.com/watch?v=1FaJshIWdpU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου