Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ»

Ερχεται τον Απρίλιο

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου, η σεφ που πέρσι γνωρίσαμε στο MEGA, μετά τη λήξη τη συνεργασίας της με το κανάλι της Μεσογείων (μια συνεργασία που -όπως έχει πει- της άφησε πικρή γεύση) επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα του ALPHA. Η καινούργια της εκπομπή με τίτλο «Από την Πόλη στην Ανατολή» που θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο φιλοδοξεί να αποτελέσει και πάλι ένα γαστρονομικό οδοιπορικό, ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα.


Η Εκμεκτσίογλου μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε γειτονικούς τόπους, μέσα από τον γαστρονομικό τους πλούτο. Πόλεις και χωριά της Ασιατικής Τουρκίας, με έντονα τα στοιχεία της παράδοσης, αλλά και της γαστριμαργίας. Μαζί της θα ταξιδέψουμε από την Κωνσταντινούπολη ως τη Σμύρνη, τα Αλάτσατα, το Αϊβαλί και το Κλοζεμενάι, από την πεδιάδα της Μεσοποταμίας ως το Καζιάντεπ και την Καππαδοκία, από την Καισάρεια ως την Τραπεζούντα.


Σε κάθε προορισμό η σεφ θα μας ξεναγεί σε περιοχές φυσικού κάλλους και χώρους ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας, θα συνομιλεί με ντόπιους, κυρίως όμως, θα μαγειρεύει. Με βασική πηγή έμπνευσης τα τοπικά προϊόντα, θα επιστρατεύει τη φαντασία της και θα ετοιμάζει απλές, αλλά γευστικές συνταγές της στιγμής. Συνταγές, που μπορούν να εκτελεστούν σε κάθε αστική κουζίνα. Βέβαια πολύ καλύτερα θα ήταν να πηγαίναμε μαζί της εκεί πέρα, αλλά και το μάτι καλό είναι να χορταίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου