Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

ΟΙ «ΗΡΩΕΣ» ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΠΙΑ ΕΔΩ

Αντίο Νατάλια Αλεξέγεβνα Σεϊτανίδη Μπρατούσκα

Το παρεάκι ανηφορίζει βόρεια! Η Νατάλια Αλεξέγεβνα Σεϊτανίδη Μπρατούσκα σταματά πλέον να γράφει μέσα από το τρένο στον αγαπημένο της Ιβάν! Και η Αθήνα αποχαιρετά τους «Ηρωες»!


Την παράσταση αυτή, την είχα δει στο μικρό Παλλάς πριν από αρκετά χρόνια, την πρώτη φορά που ανέβηκε. Τότε στην παρέα συμμετείχαν ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σμαράγδα Καρύδη, η Βίκυ Βολιώτη, ο Μιχάλης Μαρίνος... Τώρα είχα την ευκαιρία να την ξαναδώ, με νέα διανομή, μόνο ο Θανάσης Αλευράς παρέμεινε στο πόστο του και αναβαθμίστηκε. Δίπλα του νέοι άνθρωποι, ταλαντούχοι, με όρεξη για δουλειά και αγάπη για τη δημιουργία.


Αρχικά, είχα μια μικρή επιφύλαξη ως προς το αποτέλεσμα. Το νέο παρεάκι που έχει στηθεί στο γλυκό υπόγειο θεατράκι του κέντρου της Αθήνας με κέρδισε και πέρασα ένα ευχάριστο τρίωρο μαζί του (κι ας μου έμεινε μόνο το τραμ και πολύς ποδαρόδρομος για την επιστροφή, χαλάλι). Αυτό άλλωστε δεν είναι και το θέατρο; Παρέα, συντροφιά, να ξεχνιέσαι έστω και για λίγο.


Πρωταγωνιστεί η ζωή, η διαφορετικότητα, το καλό με το κακό, το όμορφο με το άσχημο, το σκληρό που σοκάρει, με το αγαπησιάρικο που γλυκαίνει. Πριγκίπισσες από τη Μόσχα, ναυαγοί, τηλεοπτικές ιερόδουλες, σαδομαζοχιστές και πολιτικοί κρατούμενοι, γκέι Ηπειρώτες, ακολουθούν τα βήματα του τανγκό χορεύοντας... τσάμικο και τραγουδούν στη σκηνή βαριά... ποπ, αλλά και ελαφριά... ζεϊμπέκικα. Ο κόσμος από κάτω ξεσηκώνεται και συμμετέχει, όσο μπορεί φυσικά, αφού σαν λαός δεν είμαστε και ο πλέον εκδηλωτικός.


Ο Θανάσης Αλευράς κλέβει την παράσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και τα άλλα παιδιά που συμμετέχουν δεν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και σαρώνουν πάνω στη σκηνή. Μετά από μία επιτυχημένη σεζόν, οι «Ηρωες» θα κάνουν την τελευταία εμφάνισή τους στη σκηνή του σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου στις 21.00 το βράδυ. Εάν δεν τους έχετε δει, σπεύσατε, αλλιώς πολύ σύντομα θα πρέπει να ανηφορίσετε 500 χλμ. βόρεια, αφού ετοιμάζουν εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη.Η ιδέα, τα κείμενα και η σκηνοθεσία είναι της Ελένης Γκασούκας (στα κείμενα βοήθησε και ο Θοδωρής Αθερίδης) και πρωταγωνιστούν οι: Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Καϊκής, Βίκυ Καρατζόγλου, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Ματίνα Νικολάου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης και Αρετή Πασχάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου