Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

ΚΑΠΟΥ ΣΤΟΝ... ΧΑΟΣΜΟ

Αγκαλιάζοντας το νέο

Σε αυτήν τη φάση της ζωής μου εξερευνώ όλες τις πιθανότητες και όλες τις ευκαιρίες για μάθηση που έρχονται προς στο μέρος μου. Ετσι λοιπόν δήλωσα συμμετοχή στο μάθημα "Ψυχολογικά αδιέξοδα και οι απαντήσεις της Φιλοσοφίας", αφού βρίσκομαι στη φάση του να με ξανά ανακαλύψω, αν όχι να με μάθω για πρώτη φορά. Εχει αυτά τα... καλά η ανεργία. Το ψάξιμο, την αναζήτηση, την ενδοσκόπηση. Φτάνει μόνο να θες και να είσαι έτοιμος να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία.


Το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκα στις τάξεις της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η δασκάλα μας χώρισε σε γκρουπάκια και ο καθένας από εμάς κλήθηκε να συστήσει στην υπόλοιπη αίθουσα τον διπλανό του. Είναι μαγικό τόσο διαφορετικοί και με άλλη ζωή άνθρωποι να έρχονται κοντά και να μοιράζονται εμπειρίες και γνώση.


Θέλω να μάθω για τον προοπτικισμό! Να μάθω να βλέπω τη ζωή μέσα από τους άλλους. Να χορεύω στα βήματά τους. Να αφήσω στην άκρη τα πάθη και το σώμα. Απο την άλλη πλευρά όμως να φέρω πάθη και ένστικτα στο προσκήνιο της σκέψης μου.


Τα πάντα ρει, όλα στον κόσμο μας αλλάζουν και ανατρέπονται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες δημιουργώντας έναν χάοσμο! Και τότε η αναζήτηση της αλήθειας, αν αυτή πραγματικά υπάρχει, είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου