Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

ΒΙΟΛΕΤΑ, ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Νιάου, νιάου βρε γατούλα

Μια όμορφη έκπληξη με περίμενε το Σάββατο όταν βρέθηκα καλεσμένος στο σπίτι φίλων, ένα πολύ ωραίο ισόγειο διαμέρισμα. Μια άσπρη γατούλα, πιθανόν έγκυος, εδώ και μέρες βολτάριζε έξω από το παράθυρο και το βράδυ της επίσκεψής μου εμφανίστηκε και πάλι. Αυτήν τη φορά όμως, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αποφάσισαν να ανοίξουν το παράθυρο, να της προσφέρουν λίγο γάλα και να της δώσουν την ευκαιρία να τους γνωρίσει. Και όντως, μετά από λίγη ώρα η άσπρη γατούλα με τις καφέ λεπτομέρειες στο πρόσωπο και την ουρά έκανε ένα σάλτο και βρέθηκε μες στο σαλόνι.


Αγχωμένη λόγω του νέου περιβάλλοντος, χρειάστηκε μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να επιστρέψει πάνω στο παράθυρο, όμως δεν ήθελε να μας αποχωριστεί. Ετσι, επέστρεψε και πάλι μέσα στο σπίτι, αυτήν τη φορά για να μείνει. Ξάπλωσε στο χαλί, καθαρίστηκε, κοιμήθηκε, εξερεύνησε τον χώρο, περιεργάστηκε και εμάς. Ηθελε δε, τόσα χάδια που δεν σταμάτησε να γουργουρίζει από χαρά και ικανοποίηση, ενώ πλάκα είχε που καθώς σε πλησίαζε για να τη χαϊδέψεις, σε έσπρωχνε μαλακά με το κεφάλι της, σαν να σου έδινε μια κουτουλιά.

Αρχικά σκεφτήκαμε να τη βγάλουμε Χιονούλα (είχα προτείνει το Χιονάτη και με έβρισαν), στην πορεία όμως και επειδή μαζέψαμε κάτι ωραίες βιολέτες από κάποιο παρτέρι στο Φάληρο (σόρι), τελικά επιλέχθηκε παμψηφεί το Βιολέτα! Νέο μέλος στην ευρύτερη οικογένειά μας και περιμένουμε πως και πως να έρθουν στον κόσμο τα γατάκια! Τελικά είναι αλήθεια αυτό που λένε πως τα ζωάκια ηρεμούν τους ανθρώπους! Μέχρι και εγώ ηρέμησα! Εντάξει για λίγο, αλλά κάτι δεν είναι κι αυτό;

https://www.youtube.com/watch?v=ZvpGULrIq7U

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου