Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΙΜΟΥΛΗΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Αφωνο το κοινό

Ηταν λίγο μετά τις 21.00 στο θέατρο Πειραιώς 260. Η παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» είχε μόλις ξεκινήσει με αρκετή καθυστέρηση (κανονική ώρα έναρξης στις 20.30) λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου και της ουράς που σημειώθηκε. Ο Γιώργος Κιμούλης βρισκόταν στη σκηνή μαζί με τρία κοριτσάκια και το έργο είχε ξεκινήσει. Τα φώτα είχαν χαμηλώσει, η μουσική έπαιζε σιγανά.


Ξαφνικά ένας καβγάς από την πλατεία κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και του ίδιου του ηθοποιού που ενοχλημένος σταμάτησε την παράσταση, ζήτησε να ανάψουν τα φώτα και θέλησε να μάθει τι συνέβη. Ο κύριος που φώναζε ζήτησε συγγνώμη για την ενόχληση, όμως -όπως είπε- περίμενε 50 λεπτά στην ουρά και τώρα οι θέσεις του ήταν πιασμένες. Ο Κιμούλης φάνηκε να ενοχλείται με την ταξιθέτρια που είχε τη διαμάχη μαζί του. «Είμαι εδώ στη σκηνή χάρη σ' αυτόν τον κόσμο! Αφού κάνω εγώ υπομονή, πρέπει να κάνετε κι εσείς», της είπε με αυστηρό τόνο και το περιστατικό έληξε εκεί.


Στη συνέχεια ο ηθοποιός είπε στα κοριτσάκια να πάνε πάλι στα παρασκήνια διότι θα ξεκινούσαν το έργο από την αρχή. Ζήτησε από τον κόσμο -που χειροκροτούσε θερμά- να του δώσουν 30 δευτερόλεπτα για να ηρεμήσει και να μπει και πάλι στο πνεύμα του ρόλου. Τα φώτα χαμήλωσαν, η παράσταση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε κανονικά και χωρίς άλλα απρόοπτα. Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να έχεις κλείσει μια θέση και να τη βρίσκεις πιασμένη, όμως όταν μπαίνεις σε ένα θέατρο που βλέπεις πως έχει ξεκινήσει μια παράσταση δεν δημιουργείς επεισόδιο, αλλά περιμένεις να το διευθετήσεις στο διάλειμμα. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου