Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

ΝΤΟΥ ΓΙΟΥ ΛΑΪΚ ΜΑΜΑΖΕΛ ΔΙ ΓΚΡΙΣ

Ηρθε ο... στόλος

Η πόλη αρχίζει να γεμίζει με χαλαρούς ανθρώπους, χαμόγελα, φωτογραφικές μηχανές, καπελάκια, διαφορετικές φωνές, βαλιτσάκια και σουβενίρ! Ω, ναι! Είναι εκείνη η υπέροχη εποχή του χρόνου που καταφθάνουν οι πρώτοι τουρίστες. Γέμισαν τα πεζοδρόμια, το μετρό, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα ΜακΝτόναλντς!


Στις γραφικές γειτονιές της Αθήνας, στα μουσεία, ακόμη και στην παραλία οι επισκέπτες μας από όλη την υφήλιο (οι πρώτοι και τυχεροί, αφού ακόμη τα πράγματα είναι καλά, ποιος ξέρει τι μας ξημερώνει τις επόμενες εβδομάδες) δεν σταματούν να τραβούν φωτό, να γεύονται τις ελληνικές νοστιμιές (τΣατΣίκι, μουζάκα και σουβλάκι στα φόρτε τους), τα γλυκάκια μας και φυσικά τον φραπέ... χωρίς καλαμάκι!


Την ίδια στιγμή, είναι αστείο που οι μισοί Αθηναίοι φοράμε σκουφάκια, μπουφάν και κασκόλ (είδα τέτοιους σήμερα) και οι άλλοι μισοί ανοιξιάτικα, όταν οι τουρίστες τα έχουν πετάξει όλα έξω. Και να τα μπρατσάκια και τα λευκά γαμπάκια, να τα σανδάλια με καλτσούλα ή άνευ, να τα τσόκαρα, να τα σορτσάκια, σκέτη κόλαση, μας παρασύρουν σε καλοκαιρινή διάθεση, μας ξεμυαλίζουν, μας πάνε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και διάθεση.


Η αλήθεια είναι πως τους ζηλεύω λιγάκι. Δηλαδή πολύ! Μου έχει λείψει αυτή η ανεμελιά, το χύμα. Και όσο καλοκαιριάζει θα μου λείπει περισσότερο. Ευτυχώς όμως που σ' αυτήν τη χώρα έχουμε γωνιές που μπορούμε όλοι μας να ζήσουμε για λίγο σαν τουρίστες στην ίδια μας την πόλη.

https://www.youtube.com/watch?v=Yv5KuDy46dk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου