Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

Θεατρική ανάσα στα Φιλιατρά

«Η φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο έρχεται στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών! Μια σουρεαλιστική κωμωδία όπου δύο ζευγάρια, μία υπηρέτρια και ένας πυροσβέστης μπλέκονται σε ένα αλαλούμ επικοινωνίας με ανατρεπτικούς διαλόγους και καταστάσεις που καθρεφτίζουν το αδιέξοδο των ανθρώπινων σχέσεων... Αλλα λέμε, άλλα εννοούμε, άλλα κάνουμε. Αυτήν την ασυμφωνία στη σκέψη και στο λόγο, στο λόγο και στις πράξεις που όλοι βιώνουμε γύρω μας, έρχεται να σχολιάσει «Η φαλακρή τραγουδίστρια» η οποία σας καλεί να αφήσετε τη λογική στην άκρη και να την συνοδέψετε στο τρελό τραγούδι της!


Εχω δει αρκετές παραστάσεις από τη συγκεκριμένη ομάδα (ανυπομονώ να δω και αυτήν) και ομολογώ πως έχω εκπλαγεί με το ταλέντο και την όρεξη για δημιουργία που έχουν οι άνθρωποι αυτοί. Ο σκηνοθέτης τους,  Κώστας Δριμυλής, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί παλαιότερα είναι από αυτούς τους ανθρώπους που έχει το χάρισμα να πιάνει ένα φύλλο χαρτί και με τη βοήθεια των συνεργατών του, να του δίνει ζωή. Επίσης είναι συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίο η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει το θέατρο της, ένα είδος ψυχαγωγίας που το έχει στερηθεί και διψά να το απολαύσει όσο πιο συχνά μπορεί, έστω και μια φορά τον χρόνο.


Το έργο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 (21.00), ενώ παραστάσεις θα δοθούν επίσης στις 4-5-17-18 και 19 Απριλίου πάντα στις 21.00 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.
* Μετάφραση-σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Παίζουν: Ασπα Γαραντζιώτη, Ελένη Δρακουλάκου, Γιώργος Καραμπότσος, Νάνσυ Μαγγανά, Βασίλης Μακρής και Κωνσταντίνος Φιλντίσης.
Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί-μουσική επιμέλεια: Κώστας Δριμυλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου