Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ EUROVISION

Ασφάλεια... αεροδρομίου

Η καρδιά της φετινής Eurovision χτυπά στο Wiener Stadhalle στην Αυστρία όπου την Τρίτη 19 Μαΐου στις 22.00 θα διεξαχθεί ο Α' ημιτελικός. Το στάδιο βρίσκεται στο 15ο διαμέρισμα της Βιέννης, σχεδιάστηκε από τον αυστριακό αρχιτέκτονα, Ρολάντ Ρενέρ και χτίστηκε από το 1953 έως το 1958. Ο εσωτερικός χώρος μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 16.000 άτομα. Εδώ πέρα έχουν εμφανιστεί μερικοί από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες (Μπομπ Ντίλαν, Ρόμπι Γουίλιαμς, Σελίν Ντιόν, Τζάστιν Μπίμπερ).

Το Wiener Stadhalle στη Βιέννη.

Τα φορτηγάκια έχουν πιάσει εδώ και καιρό δουλειά μεταφέροντας κάγκελα και σκαλωσιές.

Οι εργάτες γεμίζουν το στάδιο με έξτρα θέσεις που θα τοποθετηθούν πάνω σε ειδικά διαμορφωμένες σκαλωσιές που θα ξηλωθούν μετά το τέλος της Eurovision.

Στις αρχές Απριλίου κατέφθασαν τα πρώτα φορτηγά -από τα 350 συνολικά που θα χρειαστούν- και άρχισαν να ξεφορτώνουν τα υλικά που χρειάζονται για να μεταμορφωθεί το στάδιο σε μια μεγάλη αίθουσα κατάλληλη για το σόου. Υπολογίζεται πως περίπου 3.500 τόνοι υλικών θα μεταφερθούν και τα σκυλιά της αστυνομίας έχουν πολλή δουλειά, αφού πρέπει να μυρίσουν καθετί που μπαίνει μέσα.  

 
Τα καλά εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας δεν αφήνουν τίποτα να περάσει μέσα στο στάδιο, χωρίς πρώτα να το έχουν μυρίσει για τα καλά.

Η ομάδα που έχει αναλάβει την φρούρηση του σταδίου, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου βρίσκεται ήδη σε θέσεις... μάχης αφού όλα πρέπει να είναι έτοιμα αρκετές ημέρες πριν από την άφιξη των καλεσμένων. «Εργαζόμαστε όλο το 24ωρο, ενώ ήδη εγκαταστάθηκαν μηχανήματα ακτίνων Χ, σαν κι αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια, ώστε στη γιορτή του τραγουδιού να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα» εξηγεί ο υπεύθυνος ασφαλείας της φετινής διοργάνωσης, Χέρμπερτ Βάγκνερ.


Οι πυρετώδεις προετοιμασίες μέσα στο στάδιο καλά κρατούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου