Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΔΙΠΟΛΑ»

Τώρα μιλούν οι νέοι

Υλη και άυλο... Εφήμερο και αιώνιο... Εικόνα και μη εικόνα... Αρσενικό και θηλυκό... Φως και σκοτάδι... Ανοδος και κάθοδος... Εσωτερικό και εξωτερικό... 27 νέοι ανερχόμενοι εικαστικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας παρουσιάζουν τα «Δίπολα».


Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση δημιουργών των οποίων το έργο κρίνεται ως ιδιαίτερα αξιόλογο και πρωτότυπο είτε μέσα από τη σταδιοδρομία και τη συμμετοχή τους σε ήδη σημαντικές εκθέσεις, είτε μέσα από τα πρώτα τους βήματα στα εγχώρια εικαστικά δρώμενα.Οι καλλιτέχνες καλούνται μέσα από τις δύο εντελώς αντιφατικές έννοιες που ορίζει κάθε φορά ο όρος «δίπολο» να δημιουργήσουν τα έργα τους. Εργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκατάστασης ή και βίντεο.


Κάθε δίπολο αναδεικνύεται είτε μέσα από ένα έργο, είτε από δύο διαφορετικά τα οποία βρίσκονται μεταξύ τους σε άμεσο διάλογο.


Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, οι Πυθαγόρειοι είχαν συλλάβει τη σημασία που έχουν τα δίπολα, αφού θεωρούσαν πως η συμπαντική αρμονία διέπεται από αυτά.Επισκεφθείτε την έκθεση, δείτε από κοντά τα έργα των νέων εικαστικών, ταξιδέψτε μαζί τους, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, ζήστε το.


Η έκθεση φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων (Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο), θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουνίου 2015 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.* https://www.cityofathens.gr/node/668

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου