Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

ΠΩΣ ΜΙΑ ΗΣΥΧΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ «ΡΕΤΙΡΕ»

Η δική μας... Παριζιάνα

Θυμάστε τους καβγάδες που βλέπαμε στην «Παριζιάνα», αφού η Βλαχοπούλου δεν άντεχε τις πελάτισσές της και ξέσπαγε; Και γελούσαμε με το σκηνικό, αφού αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες. Ε! Είναι ένα όμορφο Κυριακάτικο πρωινό. Εχει αεράκι, τα πουλάκια κελαϊδούν (αχ θυμήθηκα την κυρία Κελαϊδή που μας έκανε... εγγλέζικα στο Γυμνάσιο, άσχετο), οι φίλοι πίνουν καφέ στη βεράντα και τα παιδάκια παίζουν! Τι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Παίζουν; Ε, ΟΧΙ! Η γνωστή γειτόνισσα (θυμάσαι βρε, την απέναντι λέω, που με είχε βρίσει επειδή τόλμησα να πετάξω μέσα στον κάδο των απορριμάτων και δύο σακούλες με φύλλα, ε αυτή), η ύπαρξη της οποίας αποτελεί πρωτίστως πρόβλημα για την ίδια κι έπειτα για την πλάση, αποφασίζει να μιλήσει, δηλαδή όχι ακριβώς, αλλά να εκραγεί.


Βγαίνει από το πλάι της τέντας και κάνει «σκουπίδι» τα παιδάκια που έπαιζαν στον κήπο και την πυλωτή. «Εδώ πέρα δεν είναι για παιχνίδι! Είναι γκαράζ και κήπος. Να μην παίζετε εδώ. Α μα πια! Κάθε μέρα το ίδιο πράγμα, φασαρία και πάλι φασαρία», είπε η κακίστρω. Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες ημέρες τα παιδάκια βγαίνουν και παίζουν έξω, όχι όμως μεσημέρι, πρωί και απόγευμα. Δηλαδή όλα κομπλέ.


Η μαμά τους, μία Σέρβα, αν δεν κάνω λάθος, με ύφος «μου ανήκει όλη η περιοχή, σίγουρα τα πεζοδρόμια και οι είσοδοι των πολυκατοικιών για να παρκάρω τη τζιπάρα μου», ακούει τον καβγά και ετοιμάζεται να βγει. Κάθομαι ήσυχος στην... πλατεία και περιμένω το έργο να ξεκινήσει. Η κακίστρω συνεχίζει την επίθεση με φωνές, παρά το παρακαλετό της Σέρβας να μιλάνε ήρεμα. Φωνάζει η μία, τα παίρνει και η άλλη, φωνάζει και αυτή. Ωσπου η κακίστρω κάνει τη λάθος κίνηση: της λέει πως είναι αλλοδαπή, δηλαδή άσχετο και βλακεία της, διότι όποιο ενδεχόμενο δίκιο και να είχε, το έχασε! Ω ρε γλέντια τώρα! Η Σέρβα αποχώρησε, τα παιδιά όμως συνέχισαν να παίζουν.


Σημείωνω πως η κακίστρω είναι μόνη στη ζωή, ξινή και κακομούτσουνη. Η Σέρβα είναι κοκέτα, των γυμναστηρίων, του έρωτα, της καλής ζωής και ο κακός χαμός μας περιμένει στη γωνία. Αναμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Για ευθυμία: https://www.youtube.com/watch?v=vDTu_v2OWT4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου