Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Ο Ιούνης στο χέρι

Οταν πριν από αρκετά χρόνια είχα ξαναβάλει τον Μάρτη στο χέρι, σχεδόν τον ερωτεύθηκα και δεν ήθελα να τον αποχωριστώ όταν τέλειωσε ο μήνας. Εκείνη τη χρονιά θυμάμαι, το βραχιολάκι έμεινε στο χέρι μου για αρκετούς μήνες. Ωσπου μου καρφώθηκε η ιδέα να έχω ένα βραχιολάκι για κάθε εποχή. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ο... Ιούνης! Σε αντίθεση με τον Μάρτη, αυτό το βραχιολάκι θυμίζει Ελλάδα, θυμίζει θάλασσα, θυμίζει σύννεφα, μυρίζει πατρίδα.


Εβαλα γαλάζια και άσπρη κλωστή (το άσπρο είναι η βάση σε όλα τα βραχιολάκια του χρόνου), τις έπλεξα μεταξύ τους, αρκετά κομπάκια από πίσω για να μη λυθεί από βουτιές και μακροβούτια και φύγαμε για το νερό! Εφτιαξα και στην παρέα μου. Τώρα, κάθε φορά που αλλάζει η εποχή, όλοι περιμένουν να τους φτιάξω βραχιολάκια, έγινε κάπως σαν συνήθεια.


Φτιάξε κι εσύ, έχει πλάκα, είναι καλοκαιρινό και σε κάνει να νιώθεις πάλι παιδί. Θα μείνει στο χέρι για τρεις μήνες και έπειτα έρχεται το επόμενο. Αρα; Ραντεβού τον Σεπτέμβριο με τον... Σεπτέμβρη! Μέχρι τότε όμως, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου