Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ

Occupy Billy Elliot

Η σχέση μου με το μιούζικαλ ήταν πάντα η καλύτερη. Ουσιαστικά είμαι από τους... πρωτοπόρους στον χώρο, αφού εν μέρει το έφερα στην Ελλάδα. Ηταν, θυμάμαι, 2001 σε ένα μασκέ πάρτι του ΑΝΤ1, στον Πειραιά. Εκείνη την εποχή... διέπρεπα στον χώρο των ΜΜΕ, με τίτλους, διακρίσεις, καταξίωση, μην με βλέπεις τώρα. Μεσουρανούσα. Τότε είχε βγει στα σινεμά η αγγλική ταινία «Μπίλι Ελιοτ, γεννημένος χορευτής». Η ιδέα μου γεννήθηκε αμέσως στο μυαλό. Μαζί με τις συναδέλφους μου θα πηγαίναμε στο πάρτι ως Μπίλι Ελιοτ και το... μπαλέτο του.


Μία φίλη με δάνεισε ένα μαύρο κολάν για να ετοιμάσω τη στολή μου. Τύπωσα κι ένα Α4 χαρτί με την ονομασία του... σχήματος. Αφού έπεσαν τα ανάλογα τηλεφωνήματα, το ραντεβού δόθηκε σε σπίτι συμμετέχουσας στην Καλλιθέα. Ολο το μελίσσι βούιζε από χαρά. Τα κορίτσια έμπαιναν στο μπάνιο και βάφονταν. Η Λένα παραλίγο να καεί ολοσχερώς όταν το τούλι της πήρε φωτιά από κάτι αναμμένα κεριά. Μετά την κατάσβεσή της ο ένας τσέκαρε τον άλλον για να επιτευχθεί το άρτιο του αποτελέσματος και ξεκινήσαμε για το κλαμπ.


Φτάνοντας εκεί, το μεγάλο μας σχήμα έκλεψε την παράσταση και καταχειροκροτήθηκε. Και όχι αδίκως, αφού ήμασταν και πολυμελές και μες στην επικαιρότητα και με στιλ και ύφος. Στην παρέα μας προστέθηκε και ένας μαύρος κύκνος, η Μαρίνα. Μείναμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ξεφαντώσαμε μια εποχή που το κέφι και η καλή διάθεση περίσσευαν.


Τώρα κάποιοι θέλουν λέει να αναβιώσουν τον θρύλο μας. Πραγματικά όμως δεν ντρέπονται καθόλου; Αντί να έρθουν σε μας για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, κάνουν οντισιόν για νέα πρόσωπα; Ψάχνονται αλλού; Δυστυχώς στην Ελλάδα κανείς δεν αναγνωρίζεται και οι άξιοι χάνονται με το πέρασμα των χρόνων. Κρίμα... Μαθαίνω πως αυτό το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί δεύτερη οντισιόν στο Παλλάς. Λένα, Μαρία, Ντορίτα, Πόλα και Χριστίνα τι λέτε; Ετοιμάζουμε ομάδα δράσης; Την «Occupy Billy Elliot the musical audition»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου