Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ

ΙΕΚ... «Big bang theory»

Σπασικλάκια όλου του κόσμου ενωθείτε! Το «The big bang theory» μοιράζει υποτροφίες και θα σας κάνει στο πι και φι Σέλντον, Λέναρντ, Χάουαρντ, Ραζ, γιατί όχι και Εϊμι. Η επιτυχημένη κωμική σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης δίνει την ευκαιρία σε μερικούς τυχερούς μαθητές να μορφωθούν δωρεάν. Ο δημιουργός της σειράς, Τσακ Λόρι και το ίδρυμα της οικογένειάς του καθιερώνουν την υποτροφία «The big bang theory», αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων!


Η υποτροφία απευθύνεται αρχικά για φέτος σε 20 μαθητές με χαμηλό εισόδημα που φοιτούν στο UCLA με ειδίκευση στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στη μηχανική, αλλά και στα μαθηματικά (από του χρόνου 5 τυχεροί μαθητές θα λαμβάνουν την υποτροφία). Τα ονόματα των πρώτων τυχερών μαθητών θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο στο στούντιο όπου γυρίζεται η σειρά, στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια παρουσία των πρωταγωνιστών και των συντελεστών της σειράς. Και όχι άδικα, αφού στην υποτροφία συνεισφέρει και το καστ που κάθε εβδομάδα μας χαρίζει άπλετο γέλιο.


Ο Τζιμ Πάρσονς (Σέλντον), ο Τζόνι Γκαλέκι (Λέναρντ), η Κέλι Κουόκο-Σουίτιν (Πένι), ο Σάιμον Χέλμπεργκ (Χάουαρντ), ο Κουνάλ Ναγιάρ (Ραζ), η Μελίσα Ραουκ (Μπερναντέτ), αλλά και η Μαγίμ Μπιαλίκ (Εϊμι) -που έχει διδακτορικό στη νευρολογία- έβαλαν το χέρι στην τσέπη και είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα βοηθήσουν να μορφωθούν μερικοί από τους μελλοντικούς επιστήμονες και ηγέτες. Μαζί τους στην υποτροφία συμμετέχουν οι παραγωγοί της σειράς, καθώς και άλλα γνωστά ονόματα της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος. Εκπρόσωπος του UCLA εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που η εν λόγω υποτροφία της τηλεοπτικής σειράς έρχεται στο πανεπιστήμιο, αφού πιστεύουν πως η οικονομική αδυναμία κάποιου άξιου μαθητή δεν πρέπει να τον εμποδίζει από την πρόσβαση στη μόρφωση. Ουτοπικό βέβαια, αλλά σωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου