Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

ΜΠΑΝΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ

Το μέγεθος μετράει (;)

Θέλω την προσοχή σας: έχουμε μια κουβέντα εδώ στο γραφείο με τα παιδιά για τις κρητικές μπανάνες. Η αλήθεια είναι πως είχα καιρό να δω μία από κοντά, οπότε είχα συνηθίσει στις ξένες. Μετά από ενδελεχή έρευνα και δοκιμή καταλήγω στα εξής: σε σχέση με τις λάτιν ξαδέλφες τους, οι ντόπιες είναι πιο κοντές και πιο χοντρές (μπουκώνουν βέβαια το στόμα). Ίσως λόγω κλίματος οι δικές μας δεν προλαβαίνουν να το πάρουν σε... μπόι, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ. Γευστικά πάντως μοιάζουν μεταξύ τους, αν και οι εγχώριες μου άφησαν μια ανεπαίσθητη ξινίλα! Αυτά!

Οι... λάτιν μπανάνες!

Ζώντας στην Ελλάδα, που τη λες και... Δημοκρατίας της Μπανανίας, το θέμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Μάλιστα -θυμάμαι- που μικροί δεν είχαμε μπανάνες εξωτερικού, καθώς από το 1972 έως το 1985 απαγορευόταν η ελεύθερη εισαγωγή τους με το σκεπτικό (διαβάζω στο Ιντερνετ) να ενισχυθεί η ελληνική παραγωγή σε Κρήτη και Πελοπόννησο (κακό δεν το λες σαν μέτρο, άσχετα που μάλλον δεν απέδωσε, διότι κι εμείς είμαστε ξενομανείς).

Οι κρητικές μπανάνες.

Γράφοντας το θέμα, η ανταποκρίτρια του ΜΠΙΛόγκ στην Κύπρο με ενημέρωσε πως στην Πάφο καλλιεργούν μπανάνες, οπότε επιφυλάσσομαι. Μήπως πρέπει να δοκιμάσω όλες τις μπανάνες της Μεσογείου για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα; Χμμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου