Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

ΣΑΜΕΡ ΛΟΒΕΡΣ

Η ώρα η καλή

Είμαι που λες στην παραλία -απόγευμα καθημερινής είναι- και δεν έχει πολύ κόσμο. Είναι κι αυτός ο Ιούνιος που μία έχει ζέστη, μία τρελό αέρα, μία συννεφιά... Οι λουόμενοι ακόμη δεν βρέχουν ποδαράκια. Κι εκεί που κάθομαι και διαβάζω το θριλεράκι μου, ακούγοντας το κύμα και ταξιδεύοντας σε άλλη... παραλία, ξαφνικά μία παρέα νεαρών ατόμων, μικρό και ευέλικτο σχήμα, τέσσερις ήταν, καταφθάνει.


Το ζευγάρι ετοιμάζεται για γάμο και έχουν έρθει με τους κολλητούς τους για... γύρισμα. Τι καλύτερο από την παραλία, το καλοκαίρι, το δειλινό... Η υποβρύχια (ήλπιζαν πως πήραν τη σωστή) κάμερα ήταν φορτισμένη, το ζευγαράκι πήρε θέση και... 3, 2, 1 πάμε! Μία ο γαμπρός, μία η νύφη, μία και οι δύο μαζί!


Ηταν πολύ όμορφο μέσα στο γενικότερο κλίμα της μιζέριας (που ένα τσακ έχει εξομαλυνθεί από το καλοκαίρι) να βλέπεις δύο νέους ανθρώπους να ετοιμάζονται όλο κέφι, χαρά, ζωντάνια και δροσιά να ξεκινήσουν τη ζωή τους. Μαζί! Με όνειρα και ελπίδες. Ενδεχομένως με λίγο φόβο, αλλά και πολύ ενέργεια. Ο φίλος τους βουτούσε στο νερό, έσκυβε από δω κι από κει για να έχει το καλύτερο δυνατό πλάνο. Μερικά μπατζάκια έγιναν μούσκεμα, αλλά ποιος νοιάζεται;


Τα χρώματα του δειλινού είχαν χάνει χρυσοκόκκινη την παραλία μας και τα παιδιά ήταν χαρούμενα, γελούσαν δυνατά, έκαναν τρέλες, μοιράζονταν αγκαλιές και φιλιά. Η τέταρτη της παρέας δεν συμμετείχε ιδιαίτερα, αλλά καθόταν πιο πίσω και παρακολουθούσε με... ευλάβεια.


Πήγαν πάνω, πήγαν κάτω, σήκωσαν βερμούδες και φόρεμα και φωτογραφήθηκαν, αλλά τράβηξαν και βίντεο μες στο νερό. Ταυτόχρονα εγώ σκεφτόμουν τον γάμο τους που ίσως γίνει αυτό το Σάββατο. Τους φαντάστηκα στην εκκλησία, όλους χαρούμενους και καλοντυμένους. Τους «είδα» και στο γλέντι μετά σε κάποια παραλία πάλι, αυτήν τη φορά όλοι πιο χύμα, ξυπόλητοι και ζωντανοί.


Γύρισα και κοίταξα προς τη μεριά του ήλιου. Είχε αρχίσει να δύει. Το αεράκι που φυσούσε είχε καλμάρει τώρα. Χαμογέλασα. Ξάφνου, το κύμα έφτασε μέχρι τα πόδια μου. Το βλέμμα μου έφυγε για λίγο στον ορίζοντα. Ξάπλωσα πίσω και πήρα πάλι το βιβλίο στα χέρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου