Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

EUROVISION 2016: ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Θα σε δω στο Globe Arena

Στη Στοκχόλμη ανανεώνουν το ραντεβού τους τον Μάιο του 2016 οι φανατικοί θαυμαστές της Eurovision. Μετά τη νίκη του Μανς Σελμέρλεβ στην 60η διοργάνωση με το "Heroes", η Σουηδία θα διοργανώσει τον μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού στο Globe Arena στις 10 (Α' ημιτελικός), 12 (Β' ημιτελικός) και 14 Μαΐου (Τελικός) 2016. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας SVT θα στήσει την παραγωγή των σόου, ενώ ο δήμος της Στοκχόλμης θα αναλάβει όλες τις άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.


Το Globe Arena χωρητικότητας 16.000 θεατών -που κατασκευάστηκε το 1989- φιλοξένησε για πρώτη φορά τον διαγωνισμό το 2000. Τα πέριξ κτίρια θα χρησιμοποιηθούν ως κέντρο τύπου για τους περίπου 1500 δημοσιογράφους που θα διαπιστευθούν. Τα εισιτήρια για τη διοργάνωση του 2016 θα είναι προς πώληση πριν από το τέλος της χρονιάς.


Εν τω μεταξύ η EBU ανακοίνωσε πως οι χώρες που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στην 61η Eurovision θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η λίστα με τις συμμετέχουσες χώρες θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο, ενώ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση που θα καθορίσει σε ποιον από τους δύο ημιτελικούς θα εμφανιστεί η κάθε χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου