Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα

Αντίο για πάντα μας λέει στο τέλος του χρόνου η αγαπημένη βρετανική σειρά «Downton Abbey». Ηδη οι περισσότεροι ηθοποιοί έχουν γυρίσει όλες τις σκηνές τους στον πύργο Χάικλιρ, το σπίτι της οικογένειας Κρόλεϊ και πλέον απομένουν ελάχιστα εσωτερικά γυρίσματα για το φινάλε του 6ου και τελευταίου κύκλου. «Είναι περίεργο το συναίσθημα να αποχαιρετάς τον πύργο. Για μερικά δευτερόλεπτα ένιωσα πως πλέον δεν ήταν το σπίτι μας, όχι δηλαδή πως ήταν ποτέ πραγματικά, όμως τον αισθανόμασταν σαν δικό μας. Μόλις ολοκληρώθηκε η λήψη τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα και κανείς μας δεν ήθελε να φύγει από το μέρος», αποκάλυψε η Λόρα Κάρμαϊκλ, η τηλεοπτική Λέιντι Ιντιθ.


Οι πρωταγωνιστές ήταν καλεσμένοι στο Λος Αντζελες για να ευχαριστήσουν τους αμερικανούς κριτικούς για τη μεγάλη αγάπη που έδειξαν στη σειρά. Ο Χιού Μπόνβιλ (Ρόμπερτ) ρωτήθηκε ποια ήταν η αγαπημένη του ατάκα από το «Ντάουντον»: «Α η καλύτερή μου είναι σίγουρα μία ατάκα που είπε η Μαίρη: "Πηγαίνω πάνω για να βγάλω το καπέλο μου τώρα"», σχολίασε γελώντας. Η Τζοάν Φρόγκατ (Αννα) ζητήθηκε να σχολιάσει την αμφιλεγόμενη σκηνή του βιασμού που είδαμε σε προηγούμενη σεζόν. «Θεωρώ πως ως ηθοποιοί, δεν μπορούμε να έχουμε ζήσει κάθε κατάσταση την οποία καλούμαστε να ερμηνεύσουμε. Κάποιες φορές καλείσαι να κάνεις έρευνα, άλλες πάλι απλώς προσπαθείς να μπεις σε μια κατάσταση από μόνος σου, να κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να αποδώσεις όσο πιο πιστά μπορείς τον ρόλο. Ο δημιουργός της σειράς, Τζούλιαν Φέλοουζ, γράφει μοναδικά και ποτέ δεν δείχνει κάτι που δεν πρέπει. Στην περίπτωση της επίθεσης στην Αννα οι τηλεθεατές ουσιαστικά δεν είδαν τίποτα, απλώς φάνηκε σαν να είδαν περισσότερα».


Ως συνήθως οι πρωταγωνιστές της σειράς δεν αποκάλυψαν κάτι για τον τελευταίο κύκλο, απλώς σε τρέιλερ που προβλήθηκε για τους κριτικούς διαπιστώθηκε πως η οικογένεια Κρόλεϊ αποκτά ΚΑΙ ψυγείο! Η Μισέλ Ντόκερι (Λέιντι Μαίρη) παραδέχτηκε πως θα της λείψουν οι συνεργάτες της ηθοποιοί και συνεργείο, ενώ η Ελίζαμπεθ Μακ Γκόβερν (Κόρα) είπε πως θα της λείψει η ηρεμία που έβγαζε η εποχή στην οποία εκτυλισσόταν η υπόθεση. «Σήμερα είμαστε πλημμυρισμένοι όλη την ώρα από δεκάδες πληροφορίες, πρέπει συνεχώς να κάνουμε επιλογές, έχουμε τόσες ευκαιρίες μπροστά μας. Μου λείπει η ηρεμία εκείνης της εποχής όπου ο καθένας ήξερε τη θέση του και την αποδεχόταν. Η ζωή έμοιαζε τόσο ήσυχη τότε».


Ο δημιουργός του «Downton Abbey», Τζούλιαν Φέλοουζ, άφησε να αιωρείται το ενδεχόμενο μίας ή δύο μελλοντικών ταινιών που θα πάνε την υπόθεση πέρα από το 1925, τότε δηλαδή που σταματά ο 6ος κύκλος. «Η σειρά ολοκληρώνεται την κατάλληλη στιγμή. Αν συνεχίζαμε τώρα ίσως φαινόταν σαν να μην είχαμε πια ιδέες. Το καλύτερο για έναν τηλεθεατή είναι να γυρίσει να πει: "Δεν θέλω η σειρά να τελειώσει"». Η τελευταία σεζόν κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 3 Ιανουαρίου του 2016 στις ΗΠΑ. Θα αποτελείται και πάλι από 8 επεισόδια, ενώ η αυλαία θα πέσει ανήμερα Χριστούγεννα με το μεγάλης διάρκειας εορταστικό τελευταίο επεισόδιο...