Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

ΛΑΒ ΣΤΟΡΙ: ΣΟΦΙΑ ΛΟΡΕΝ – ΚΑΡΛΟ ΠΟΝΤΙ

Η λαίδη και ο... αλήτης

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της με τον άντρα της, η καρδιά της όμως, δεν ξέχασε ποτέ έναν άλλο κύριο. «Πρέπει να γεννηθείς σύμβολο του σεξ! Δεν γίνεσαι. Αν γεννηθείς έτσι, τότε το διατηρείς ακόμη κι όταν φτάσεις τα 100 σου χρόνια»! Πόσο δίκιο όμως έχει η Σοφία Λόρεν, η γυναίκα που γεννήθηκε και παραμένει σύμβολο του σεξ μέχρι σήμερα. Οι άντρες τη λάτρευαν, οι γυναίκες τη ζήλευαν. Η Λόρεν είχε το μοναδικό χάρισμα όμως να κερδίζει τους πάντες με την εμφάνιση και το αφοπλιστικό της χαμόγελο. Γεννημένη σταρ! Και στο πανί και στη ζωή... «Ο,τι βλέπεις, το χρωστάω στα σπαγγέτι», έλεγε και έκλεινε το μάτι όπως μόνο μια αυθεντική σταρ γνωρίζει να κάνει.


Γεννημένη το Σεπτέμβριο του 1934 στη Ρώμη, η Σοφία Λόρεν είχε από μικρή την ιταλική φινέτσα μέσα και έξω της. Η καρδιά της φτερούγισε για τον παραγωγό ταινιών Κάρλο Πόντι στην τρυφερή ηλικία των 15 χρόνων. Εκείνος ήταν τότε 37 ετών. Βέβαια η γνωριμία τους εξελίχθηκε στα μετέπειτα χρόνια. Τελικά παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1957 με τη Σοφία να είναι μόλις 23 χρόνων. Ηταν τότε που η καριέρα της είχε αρχίσει να απογειώνεται. Κι εκεί που θα νόμιζε κανείς πως ο βίος τους θα ήταν ανθόσπαρτος, όλα πήραν μιαν άλλη τροπή. Την ίδια περίοδο ο Πόντι ήταν παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, Τζουλιάνα και φυσικά δεν του επιτρεπόταν από την ιταλική νομοθεσία να πάρει διαζύγιο. Λόρεν και Πόντι ακύρωσαν το γάμο τους το 1962 για να μην κατηγορηθούν για διγαμία. «Αν δεν έχεις κλάψει, τα μάτια σου δεν μπορούν να δείχνουν πανέμορφα», έλεγε και τα δάκρυα που είχε ρίξει για τον αγαπημένο της ήταν πάμπολλα. Το 1965 ο Πόντι πήρε το πολυπόθητο διαζύγιο στη Γαλλία, κάτι που του επέτρεψε να παντρευτεί εκ νέου την αγαπημένη του Σοφία, αυτή τη φορά νόμιμα. Ο γάμος τους τελέστηκε τον Απρίλιο του 1966. Απέκτησαν και δύο παιδιά, τον Κάρλο και τον Εντοάρντο.


Ο Πόντι ήταν αυτό που λες... «μούτρο». Είχαν αποπειραθεί να τον απαγάγουν δύο φορές, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης με όπλα κατά του οχήματός του. Είχε δικαστεί το 1979 για λαθρεμπόριο χρημάτων και έργων τέχνης, καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 22 εκατομμυρίων λιρετών. Αθωώθηκε τελικά το 1990. Ενας τέτοιος άντρας όπως είναι αναμενόμενο ασκούσε μεγάλη γοητεία στη... ναπολιτάνα καλλονή. Τόσο μεγάλη, που η Λόρεν δεν ενέδωσε στο επίμονο φλερτ του Κάρι Γκραντ. Προτίμησε να μείνει με τον σύζυγό της, αφού όπως έλεγε ήταν γι' αυτήν «πατρική φιγούρα» και αυτό της ενέπνεε ασφάλεια και εμπιστοσύνη. «Επρεπε να κάνω μια επιλογή. Ο Κάρλο ήταν Ιταλός, ανήκε στον κόσμο μου. Ημουν τρελά ερωτευμένη μαζί του και δεν μετανιώνω για την απόφασή μου. Για τον Κάρι ένιωθα πολύ τρυφερά, δεν ένιωθα όμως έτοιμη να κάνω το μεγάλο βήμα τότε. Η ζωή μου δεν είναι παραμύθι, ακόμη πονάω όταν μιλάω γι' αυτήν», θυμάται μέχρι σήμερα η ηθοποιός. Σοφία και Κάρλο έμειναν παντρεμένοι για... πάντα. Τους χώρισε ο θάνατός του, το 2007. Στην καρδιά της υπάρχει ακόμη ένα αγκαθάκι. Για τη ζωή που θα μπορούσε να είχε με τον Γκραντ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου