Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

«THE MUPPETS» ΟΠΩΣ «MODERN FAMILY»

Επιστρέφει... τύπου ντοκιμαντέρ

Ξεχάστε το «The Muppet show» που θυμάστε από τα παλιά. Στη νέα του βερσιόν που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο αμερικανικό δίκτυο ABC το σόου μεταλλάσσεται και γίνεται «The Muppets», μία σειρά μοντέρνα σε στυλ που θα θυμίζει ντοκιμαντέρ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του σόου η υπόθεση θα μας δείξει την προσωπική ζωή των ηρώων, τις σχέσεις τους τόσο εντός, όσο και εκτός χώρου εργασίας, τους χωρισμούς, τα κατορθώματα, τις απογοητεύσεις, τα όνειρά τους. Οι κούκλες θα ζουν τα διάφορα περιστατικά και θα αφηγούνται σκέψεις και επιθυμίες τους μπροστά στην κάμερα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο «Modern family».

Στην άκρη τα προσωπικά. Πάνω από όλα, οι... κούκλες είναι επαγγελματίες.

Πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η δημοσιοποίηση του... διαζυγίου του Κέρμιτ και της Μις Πίγκι με μια ανακοίνωση στα πρότυπα άλλων μεγάλων ζευγαριών της σόουμπιζ (ξένης, αλλά και εγχώριας). Το πρώην ζευγάρι θα παραμείνει τηλεοπτικό δίδυμο στην εργασία κάτι που φυσικά θα αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο, με άφθονες σκηνές ζηλοτυπίας κάθε φορά που ο ένας από τους δύο θα έχει ραντεβού. Ηδη ψιθυρίζεται πως ο Κέρμιτ βγαίνει με τη Ντενίς, επίσης γουρουνίτσα. Φήμες θέλουν και τη Μις Πίγκι να φλερτάρει ασύστολα στο Χόλιγουντ, κάτι που η ίδια φυσικά αρνείται.

Το ζευγάρι σε παλιές, ευτυχισμένες στιγμές.

Ο λόγος που οι αμερικανοί παραγωγοί επέλεξαν το «Μάπετ σόου» στη νέα του μορφή να μη θυμίζει το παλιό έχει να κάνουν αφενός με τις καινούργιες συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού και αφετέρου επειδή θέλουν να το επανασυστήσουν στους τηλεθεατές και να μυήσουν και νέες γενιές σε ένα πρόγραμμα που αν έχει απήχηση μπορεί να διατηρηθεί αρκετές σεζόν στον αέρα, αν πάλι όχι θα έχει εξαφανιστεί από τους δέκτες μας πριν καν φτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου