Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ 100 ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ 2015

Μπλουμ και πάλι μπλουμ

Σήμερα συμπληρώνω τα 100 μπάνια μες στη χρονιά! Θα μου πεις «τα μετράς;»! Από πέρυσι ξεκίνησα να το κάνω όπως τότε που ήμασταν παιδιά και μετρούσαμε μπάνια και παγωτά (ευτυχώς δεν έχω φάει τόσα παγωτά φέτος). Ξεκίνησα μία εβδομάδα μετά από το Πάσχα (μπρρρ) και λέω να το πάω και πάλι όσο μπορέσω.


Το 2014... άντεξα έως του Αγίου Νικολάου. Η θάλασσα μεν είχε δροσίσει αισθητά, όμως άνετα μπορούσες να απολαύσεις το μπανάκι σου και μάλιστα τα ΣΚ ο κόσμος ήταν αρκετός. Υπήρχαν φορές που όταν έβγαινες χρειαζόταν να σκουπιστείς, άλλες πάλι είχε αρκετή ζέστη που άφηνες τον ήλιο να σε στεγνώσει. Και το περίεργο είναι πως κάποιες φορές έφευγα από τη θάλασσα και το βράδυ άναβα το τζάκι καθώς τα σπίτια είχαν αρχίσει να παγώνουν ελαφρώς.


Είναι όμορφα τα μπάνια το φθινόπωρο, διότι βλέπεις πως αλλάζει η φύση, το χρώμα της θάλασσας, τα παιχνίδια που κάνουν τα σύννεφα με τον ήλιο. Μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες, να διαβάζεις το βιβλίο σου, να χαζεύεις τον κόσμο (που χαζεύει κι εσένα), να ηρεμείς, να σκέφτεσαι όμορφες στιγμές και να μην νιώθεις τη ζαλάδα του καλοκαιριού. Χώρια δε το μαύρισμα που συντηρείται και όλοι σε κοιτούν και σε θαυμάζουν (ψώνιο). 100 και συνεχίζω το μέτρημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου