Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΛΥΦΑΔΑ ΝΑ ΤΗ ΖΕΙΣ

Αέρας ανανέωσης

Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε τις προάλλες που έκανα βόλτα στη Γλυφάδα. Σε κάποιο σημείο της παραλίας ο Δήμος έχει τοποθετήσει μια καλαίσθητη κατασκευή που λειτουργεί σαν ανταλλακτική βιβλιοθήκη (το βράδυ φωτίζεται εκπληκτικά από το φωτοβολταϊκό που φέρει στην οροφή της). Γνωστό πολυκατάστημα δώρισε τα πρώτα βιβλία και πλέον οι δημότες και οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν ένα βιβλίο, ή να αφήσουν κάποιο άλλο δημιουργώντας ένα αίσθημα κοινότητας και αλληλεγγύης.


Νωρίτερα βέβαια το μάτι μου είχε κεντρίσει η φοβερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραλίες του Δήμου. Πεντακάθαρες, περιποιημένες, με δωρεάν ομπρέλες για τους λουόμενους και μια κοινή αισθητική: οι κάδοι απορριμάτων, οι ντουζιέρες, τα αποδυτήρια, ακόμη και οι πύργοι για τους ναυαγοσώστες είναι όλα σε λευκές αποχρώσεις. Επιπλέον φυτεύθηκαν και δεκάδες δέντρα αλλάζοντας έτσι και τη φυσιογνωμία του άλλοτε ξερού τοπίου.


Εξίσου σημαντική είναι η ράμπα, αλλά και η ειδική καρέκλα που τοποθετήθηκε ώστε και οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα να μπορούν να απολαμβάνουν το μπανάκι τους. Η παραλία της Γλυφάδας άλλαξε πρόσωπο, γέμισε παγκάκια και ο κόσμος πια χαίρεται να την απολαμβάνει. Μπράβο στον Δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου, που δείχνει να έχει όραμα και αγάπη για την πόλη του. Μακάρι να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και εμείς οι πολίτες δεν πρέπει να φροντίζουμε για το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και να αφήνουμε τα πάντα να τα κάνουν οι... άλλοι!Μοναδικό αγκάθι το ΧΑΟΣ που συνεχίζει να επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους και που η δημοτική αρχή πρέπει να παρέμβει... χθες. Η παράνομη στάθμευση έχει ξεπεράσει πια τα όρια της ανοχής, ενώ κάτι πρέπει να γίνει και με τα πεζοδρόμια της Μεταξά που είτε είναι σπασμένα, είτε σε διαφορετικά επίπεδα (ανά μαγαζί). Ας μπει επιτέλους μια τάξη σε αυτήν τη χώρα. Και γιατί όχι: ας δείξει η Γλυφάδα τον δρόμο προς τα εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου