Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Καθήκον και... βλακεία

Εχουμε πολλά καλά ως λαός. Είμαστε όμως γεμάτοι και με χιλιάδες κακά. Βάζουμε πρώτα την πάρτη μας και μετα ααααααααααααν μείνει λίγος χώρος σκεφτόμαστε και τους άλλους (συνήθως δεν μένει). Δεν θα σταθώ στα δεκάδες «εις βάρος των άλλων» που κάνουμε καθημερινά, αφού τα ζούμε όλοι μας, άσχετα εάν αυτά τείνουν να είναι η πραγματικότητα και όχι τα παραδείγματα προς αποφυγήν. Θα σταθώ στα... σκουπίδια!


Τρέχοντας χθες στην περιοχή μου, είδα έξω από τον κάδο μια σακούλα σκουπιδιών. Θα μου πεις «σιγά το πρωτότυπο». Πόσοι βαριούνται να πετάξουν τα απορρίματά τους μέσα στους κάδους, πολλοί! Το θέμα είναι πως η συγκεκριμένη σακούλα είχε μια ετικέτα που έγραφε: «Ανακύκλωση». Μπράβο στον συνειδητοποιημένο συμπολίτη μας που ξεχωρίζει τα σκουπίδια του, όμως δεν είναι τόσο συνειδητοποιημένος ώστε να τα πετάξει στον κάδο ανακύκλωσης περίπου 50 μέτρα πιο κάτω, είτε πάει προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά από το σπίτι του, επιλογές υπάρχουν.


Δηλαδή το εν λόγω άτομο είναι ΟΚ με τη συνείδησή του; Θα λέει «ανακυκλώνω» και θα φουσκώνει από υπερηφάνεια; Εκανε το καθήκον του ως πολίτης και φυσικά δεν τον νοιάζει ποιος θα μαζέψει αυτά τα σκουπίδια από εκεί! Δεν ξέρω... Ορισμένες φορές απλώς θα ήθελα κάποιος ειδικός να κάνει μια διάγνωση και να μου πει πως ορισμένων συνανθρώπων μας το μυαλό δεν πάει παραπέρα, αυτό να το καταλάβω. Αν όμως το κάνουν επειδή έμαθαν έτσι, να μην σκέφτονται το παραπέρα, τότε εκεί τι να πεις... Απέραντα τα όρια της ανθρώπινης βλακείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου