Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αξίζει να τα ζήσεις

Υπήρχε ένα καλοκαίρι που είχα σταματήσει τα μπάνια στα τέλη Αυγούστου. Μέγα σφάλμα! Οποιος δεν έχει κάνει μπάνιο τον Σεπτέμβριο, απλώς χάνει! Ο ήλιος δεν καίει το ίδιο (μην κοιτάς σήμερα), τα νερά είναι τόσο δροσερά όσο χρειάζεται και επειδή η μέρα κρατά λιγότερο προλαβαίνεις να βάλεις κι άλλα μες στο πρόγραμμα. Τις τελευταίες ημέρες η υγρασία χτύπησε κόκκινο. Ετσι, το μπάνιο δεν ήταν απλώς μια επιλογή, αλλά μια ανάγκη (ειδικά όταν είχε προηγηθεί και βάφτιση στο κέντρο της Αθήνας)!


Σήμερα λοιπόν ήταν μία από αυτές τις μέρες που δεν χρειάζεται καν να στρώσεις τα πράγματα σου. Κάνεις, ότι κάναμε κι εμείς. Τα παρατάς όλα στα βράχια, γδύνεσαι όπως - όπως και βουτάς χωρίς σκέψη. Ανάσα! Δεν ήθελες να βγεις από μέσα. Και να οι βουτιές, να τα μακροβούτια, να και ένας σκύλος που ήρθε από πουθενά με το αφεντικό του να τον κυνηγά. Εκανε πάνω - κάτω στην πλατφόρμα και ξάφνου τσουπ, έπεσε μέσα κι αυτό για βουτιά και φλερτ με την Πόλα. Μετά μάλιστα βγήκε μόνο του έξω, τινάχθηκε και επέστρεψε στο αφεντικό του. Κάποια στιγμή που έσκασα, κάθισα κάτω από το πριβέ σημείο όπου είχαμε στήσει την ομπρέλα, διάβασα το βιβλίο μου και είχα το κυματάκι να με καταβρέχει κιόλας. Επειτα είχαμε μαμαδίστικα ταπεράκια! Το μενού περιελάμβανε κοτόπουλο με πατάτες και μελιτζάνες με ντομάτα και φέτα.


Λίγο πριν από τη δύση του ηλίου, είχα πάρει μαζί μου τα... νεσεσέρ για τα βραχιολάκια του φθινοπώρου, τον γνωστό μας Σεπτέμβρη (http://tobillog.blogspot.gr/2015/06/blog-post.html)! Σε λίγα λεπτά όλη η παρέα είχε στο χέρι το βραχιολάκι της και έτσι είπαμε και επίσημα «καλώς ήρθες γλυκό μας φθινόπωρο». Φυσικά τα μπάνια συνεχίζονται κανονικότατα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου