Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΟΥ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝΑ

Χουχουλιάστε ελεύθερα

Αχ! Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας που τα συνδυάζει όλα. Και ελαφρύ καλοκαιράκι και γλυκό φθινοπωράκι και μια -ελπίζω μικρή- χειμερινή γεύση. Οσοι είναι τυχεροί και έχουν κοντά τους φύση μπορούν να απολαύσουν τις αλλαγές περισσότερο. Τα φύλλα στα δέντρα κιτρινίζουν και πέφτουν στο έδαφος βάζοντας τις δικές τους φθινοπωρινές πινελιές στο σκηνικό.


Δυστυχώς σε αρκετές περιοχές της Αθήνας εγκαταλείψαμε τα φυλλοβόλα δέντρα και γεμίσαμε φοίνικες, οπότε η αλλαγή της εποχής δεν είναι και τόσο ευδιάκριτη. Στα βόρεια προάστια όμως που είναι γεμάτα με πλατάνια χαίρεσαι φθινόπωρο. Και φυσικά όσοι βρίσκονται εκτός των μεγάλων πόλεων ζουν μοναδικές στιγμές με το ντεκόρ να αλλάζει καθημερινά.


Ο Οκτώβριος φέρνει μαζί του και πιο χουχουλιάρικες καταστάσεις. Μπορεί πέρσι να έκανα τις βουτιές μου στα δροσερά νερά του Σαρωνικού και μετά διάβαζα τα βιβλία μου απολαμβάνοντας τον φθινοπωρινό ήλιο που δεν καίει, ζεσταίνει και μαυρίζει, αλλά το βράδυ που είχε πια αρχίσει να παγώνει το σπίτι, η παρέα μαζευόταν μπροστά από το τζάκι για επιτραπέζιο, πίτσα, κρασάκι και dirty μπιρίμπα!


Ζήσε τον Οκτώβριο και απόλαυσε την αλλαγή της εποχής! Αλλωστε από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά και πάλι η αντίστροφη μέτρηση προς το καλοκαίρι. Οι μέρες αρχίζουν να μεγαλώνουν και η μάχη με το σκοτάδι κερδίζεται για ακόμη μία χρονιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου