Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

Θάλασσα γυαλί

Οι ισχυροί νοτιάδες των τελευταίων ημερών έφεραν τα πάνω κάτω στην αγαπημένη μου παραλία, κάτι που άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Τα κύματα παρέσυραν την άμμο στο κέντρο της παραλίας, ενώ αμέτρητα φύκια ξεβράστηκαν δεξιά και αριστερά. Η θάλασσα πήρε μέσα της τα παλιά και έφερε καινούργια και κάπως έτσι ο κύκλος της ζωής συνεχίζεται.


Μάλιστα το ύψος των φυκιών ήταν τόσο ψηλό -μου ερχόταν σχεδόν μέχρι το στήθος- που σε κάνει να υποκλίνεσαι μπρος στη μανία των κυμάτων. Κάποιοι επέλεξαν να καθίσουν πάνω στα φύκια, μιας και τους προσέφερε ένα μαλακό στρώμα για να ξαπλώσουν και να κάνουν ηλιοθεραπεία πριν βουτήξουν.


Εγώ πάλι προτίμησα να στρώσω στη μέση της παραλίας, εκεί όπου η άμμος ήταν καθαρή από αποτσίγαρα, μαλακή, σχεδόν σαν βελούδινη πούδρα. Διάβασα το βιβλίο μου. Μύρισα τον αέρα. Ατένισα τα ιστιοπλοϊκά στο πέλαγος. Χάρηκα τον ήλιο που σε ζεσταίνει υπέροχα, δίχως όμως να σε καίει.


Και όταν βούτηξα, ε, αυτό ήταν πραγματική απόλαυση. Ενα νερό κρυστάλλινο, δροσερό, να μην θες να βγεις. Είπαμε: τα καλύτερα μπάνια τα κάνουμε το Φθινόπωρο. Και τι κρίμα που τις επόμενες ημέρες θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία και θα χάσω μπανάκια. Είδα όμως πως την 28η Οκτωβρίου θα έχει λιακάδα και 25 βαθμούς. Λες; Ε, τότε να πάμε παρέλαση και αμέσως μετά μπλουμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου