Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οταν κοιτάς από ψηλά

Τις προάλλες ξέβγαζα κάτι πιάτα στον νεροχύτη και μόλις τελείωσα παρατήρησα πως καθώς το νερό στράγγιζε μου έδινε την αίσθηση πως δημιουργείτο ένας κόσμος. To έβλεπα καθαρά, ναι. Τα νερά υποχωρούσαν και δημιουργούσαν έναν δικό τους χάρτη που έμοιαζε σαν τη γη, όταν την κοιτάς από ψηλά.


Κάθισα για λίγα λεπτά και χάζεψα τον μικρό αυτό κόσμο που φτιαχνόταν μπροστά στα ίδια μου τα μάτια. Είδα να σχηματίζονται πολλά νησιά, άλλα μεγάλα, άλλα μικρότερα και κάποια μια σταλιά σαν βραχονησίδες. Τα πιο μεγάλα θα είχαν αεροδρόμια και θα εξυπηρετούσαν τα μικρότερα. Και ξενοδοχεία και πολύ τουρισμό. Στα πιο μικρά σκέφτηκα πως θα υπήρχαν καλύβες από καλάμια, λευκή άμμος και κρυστάλλινα νερά. Με φαντάστηκα να κάνω διακοπές εκεί. Σκέφτηκα πως θα ήταν οι άνθρωποι, τι μπορεί να ένιωθαν, αν θα αγαπούσαν, αν θα περνούσαν όλη τη μέρα τους στη θάλασσα, αν θα ήταν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, αν εν τέλει θα ήταν ευτυχισμένοι...


Ενιωσα όμορφα που για λίγη ώρα ήμουν σαν ένας Θεούλης που δημιούργησε έναν κόσμο από το μηδέν. Και πλέον κάθε φορά που βρίσκομαι στον νεροχύτη, κοιτάζω τα πάντα με άλλο μάτι. Αυτό του... δημιουργού! Και πάντα περιμένω μέχρι να σχηματιστούν τα πρώτα... νησάκια πριν αποχωρήσω όλο χαρά για τον νέο κόσμο που βοήθησα να φτιαχτεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου