Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΒΑΡΕΤΗ ΜΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μια σεζόν πλήξη

Παρακολουθώ εδώ και μερικές εβδομάδες τη σταδιακή έναρξη της νέας τηλεοπτικής χρονιάς. Που είναι εκείνες οι παλιές εποχές που την ίδια ημέρα ξεκινούσαν όλα: πρωινή, μεσημεριανή, απογευματινή ζώνη και τα πάμπολλα ελληνικά σίριαλ (συνήθως κάκιστης ποιότητας). Τώρα πια με το ζόρι βγαίνει πρόγραμμα, έτσι οι άνθρωποι των καναλιών ό,τι παίρνει πράσινο φως το ρίχνουν στη μάχη της τηλεθέασης όποτε βολεύει.


Η γεύση που μου αφήνει μέχρι στιγμής η σεζόν είναι... αδιάφορη. Τα ίδια και τα ίδια. Καμία έμπνευση, καμία φρέσκια ιδέα, πρόσωπα κουρασμένα, χωρίς τίποτα ενδιαφέρον να μου πουν. Με κατέστρεψε η αμερικανική τηλεόραση. Βαριέμαι την ελληνική. Τις εκπομπές που κρατούν με τις ώρες, χωρίς ουσιαστικά λόγο. Με τα πάμπολλα τηλεμάρκετινγκ εντός εκπομπών που κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Με το ζόρι βλέπω. Κι αν πέσω σε ένα κάποιο μικρό «διαμαντάκι», οι ίδιοι που το δημιούργησαν το καταστρέφουν ρίχνοντας κι άλλο το επίπεδο. Καθρέφτης της κοινωνίας μας; Σίγουρα.


Το θέμα είναι πως η τηλεόραση είναι κάτι αν όχι πεθαμένο, σίγουρα στα τελευταία της, στην εντατική. Το Ιντερνετ τα έχει σαρώσει όλα και τα ψωμιά της τιβί είναι πια λίγα. Και όσο δεν αλλάζει, δεν μεταβάλλεται, δεν ακολουθεί και δεν υιοθετεί το νέο, το μπροστά, το μέλλον, τότε θα μας τελειώσει για τα καλά. Σαν την Ελλάδα δηλαδή! Είδες που όλα τελικά στη ζωή είναι κρίκος; Καλή τηλεοπτική σεζόν. Απολαύστε την TV σας... κλειστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου