Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

«Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ»

Μοναχικές ψυχές στην πόλη

Περπατώ στην Αθήνα. Χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ. Χαζεύω τους ανθρώπους. Σκέφτομαι τις ιστορίες τους. Φαντάζομαι πως είναι η ζωή τους μόλις επιστρέφουν στο σπίτι. Εχουν άραγε κάποιον να τους κανακέψει; Να τους πει έναν γλυκό λόγο; Να τους πάρει μια αγκαλιά; Να τους ξεκουράσει. Εχουμε καταφέρει να είμαστε τόσοι πολλοί σε ένα τόσο μικρό μέρος κι όμως είμαστε πιο μόνοι από ποτέ... Ετσι λοιπόν όταν διάβασα την υπόθεση του θεατρικού έργου «Η εποχή του κυνηγιού» του Γιάννη Σκαραγκά θέλησα αμέσως να πάω να το δω.


Η Πόπη (Φωτεινή Μπαξεβάνη) είναι μια σύγχρονη γυναίκα, πληγωμένη και μόνη. Εχει επιλέξει λοιπόν να περάσει την υπόλοιπη ζωή της... αόρατη! Παραιτημένη από όλους και από όλα... Η Πηνελόπη Δέλτα (Αθηνά Μαξίμου) της μαθαίνει να λέει ιστορίες για να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τη θλίψη της. Μια κωμικοτραγική ιστορία για το σήμερα με ήρωες ανθρώπους που παραμιλούν πριν σταματήσουν να μιλούν για πάντα.


Μια ιστορία για φύλακες - αγγέλους που εμφανίζονται σαν φωνές στη ζωή όλων όσοι ζουν με τη μοναξιά τους. Μια ιστορία για όλους εκείνους που χρειάζονται βοήθεια για να κυνηγήσουν και πάλι τη χαμένη τους ζωή. Μια ιστορία επινόησης ενός φανταστικού φίλου. Ή ίσως της συνειδητοποίησης ότι όλοι οι άνθρωποι κρύβουμε μέσα μας τη δύναμη να σώσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.


Το τραγούδι της παράστασης σε στίχους του Γιάννη Σκαραγκά και μουσική της Φωτεινής Μπαξεβάνη ερμηνεύει η Νατάσα Μποφίλιου. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα ανεβαίνει στο θεάτρο «Κιβωτός» Δευτερότριτα έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου