Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

COUNTRY OF CARDS

Μια χώρα... τράπουλα

Πριν από αρκετά χρόνια σε ένα επεισόδιο του «Sex and the city» είχα δει έναν γκόμενο της Κάρι Μπράντσο που είχε ένα περίεργο... χόμπι: μάζευε τραπουλόχαρτα από τον δρόμο, τα πάρκα, το μετρό, όπου τα έβρισκε. Στόχος του ήταν να καταφέρει κάποια μέρα να φτιάξει μια ολοκληρωμένη τράπουλα. Προσοχή όμως: δεν πρέπει να σου δώσει κανείς τραπουλόχαρτα, αλλά να τα βρεις μόνος σου.


Πριν από αρκετά χρόνια είχα αντιγράψει αυτή την προσπάθεια και μάλιστα είχα καταφέρει να συγκεντρώσω πολλά, αφού τις περισσότερες φορές όπου βρεις ένα χαρτί, δίπλα του θα βρεις αρκετά ακόμη. Λες και κάποιος ανοίγει μια τράπουλα και την αδειάζει στη φύση ώστε να τη μαζέψουμε εμείς. Σήμερα έπεσα πάνω σε αρκετά χαρτιά και μπήκα στον πειρασμό να αρχίσω και πάλι να τα συγκεντρώνω. Τα μάζεψα από το χώμα, ανάμεσα στα φυτά και όπου αλλού βρίσκονταν. Τα πήρα σπίτι και τα έπλυνα προσεκτικά διότι ήταν χάρτινα. Τώρα περιμένω να στεγνώσουν. Στόχος Νο2: να βρω τα παλιά τραπουλόχαρτα και φυσικά να συνεχίσω να μαζεύω μέχρι να ολοκληρώσω τη δική μου περίεργη, μοναδική και φανταστική ΜΠΙΛόγκ τράπουλα.


Είναι και λίγο σημείο των καιρών. Σε μια χώρα που διαλύεται σαν χάρτινος πύργος και καταρρέει από το μέσα της, εγώ μαζεύω τραπουλόχαρτα. Ισως κάπου μέσα μου να ελπίζω πως μέχρι να φτιάξω την τράπουλά μου, η Ελλάδα να έχει ορθοποδήσει. Και μακάρι αυτό το διάστημα να μην είναι πολύ. Ούτε για τη χώρα μας, ούτε για την τράπουλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου