Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

(Και να μην το μετανιώσεις)

Λοιπόν έφτασε αυτή η εποχή και μην το αρνηθείς διότι θα νευριάσω και θα πέσει ξύλο. Τα Χριστούγεννα είναι στο επόμενο τετράγωνο και θα φτάσουν πολύ πριν το καταλάβεις. Τι έχεις κάνει γι΄αυτό; Στόλισες; Ανέβασες τις κούτες από την αποθήκη να ξεμυρίσουν; Δεν θα στολίσεις, αλλά ψάχνεις κάτι πιο εναλλακτικό; Μην διστάσεις. Είναι ωραίο να ξεφεύγουμε από τη μίζερη καθημερινότητα κι εγώ σήμερα σου παρουσιάζω τα δέκα βήματα για τον σωστό στολισμό, ώστε να μην το μετανιώσεις μετά.


1) Στολίζεις πρώτος από την παρέα σου διότι πάντα στην αρχή έχουμε όλοι μας περισσότερη όρεξη και ενέργεια και όσο περνά ο καιρός απλώς διεκπεραιώνουμε (βέβαια μερικοί διεκπεραιώνουν από την αρχή).
2) Εχεις κάνει την προεργασία νωρίτερα. Εχεις στήσει δέντρο, έχεις ανοίξει τα κλαδιά (δεν σου φταίνε οι φίλοι σε τίποτα να σου κάνουν την αγγαρεία), έχεις βάλει και τα ρημάδια τα φωτάκια που ποτέ, μα ποτέ δεν μπαίνουν σωστά με τη μία (Μάριε βοήθα).


3) Συνδυάζεις το στόλισμα με ένα μίνι πάρτι, αφού ο στολισμός είναι μόνο η αφορμή για να βρεθούν οι φίλοι και να βυθιστούν στην κραιπάλη (ΚεΚάκι και Πόλα είστε εγγύηση, Σταύρο αμάν πια με τη διατροφή σου).
4) Το ξεκινάς από το μεσημέρι ώστε να έχεις χρόνο να φας γλυκά με καφέ, ποτά/αναψυκτικά με αλμυρά και πάλι καφέ με γλυκά μέχρι που να ταβλιαστείς από τα τρανς λιπαρά (Μαριέτα και Ελεάνα είστε εξαίρεση).


5) Φτιάχνεις τα βασικά, ζητάς όμως και από τους άλλους να συνεισφέρουν το κατιτίς τους (θενξ Παυλίνα, Μαίρη, Μυρτώ). Για ποιον λόγο να πάρουν κάτι απέξω και να μην ετοιμάσουν ένα δικό τους αγαπημένο φαγάκι/σνακ;
6) Καλείς πάντα έναν μερακλή φίλο (θενξ Βασίλη) που ξέρει πως να παίρνει ένα κόκκινο κρασί, κανέλα, βανίλιες, πορτοκάλι, γαρύφαλλο, ζάχαρη και να το μετατρέπει σε ένα υπέροχο, μυρωδάτο και γευστικό Glühwein.


7) Παίρνεις μεν παραπάνω πράγματα, αλλά δεν το παρακάνεις (το παράκανα, πάλι) γιατί μετά σου μένουν τόνοι αναψυκτικού, ψωμακίων και λουκάνικων και κάνεις και νέο κάλεσμα για τα λεφτ όβερς.
8) Βγάζεις τόσες - όσες φωτό. Κάποιες στημένες, κάποιες παπαράτσι. Δεν αναγκάζεις τους καλεσμένους σου να στήνονται με τις ώρες και να ποζάρουν λες και ετοιμάζονται για εξώφυλλο (εκτός εάν το θέλουν, Χριστίνα και Ολγα).


9) Μετά το στόλισμα, ό,τι έχει περισσέψει και δεν μπορεί να είναι «βιτρίνα» πετάγεται (Τοξότης) με αριστοτεχνικές κινήσεις πίσω από το δέντρο, στο κενό ανάμεσα στη βιβλιοθήκη και τον τοίχο. Θα το βρεις του... χρόνου πια.


10) Οταν φεύγει και ο τελευταίος καλεσμένος, βυθίζεσαι στον καναπέ σου και απολαμβάνεις το γλυκό σου κρασάκι (χικ) πριν ριχτείς με τα μούτρα στο συμμάζεμα (Παρθένος). Του χρόνου... πλαστικά ποτήρια και πιάτα! #not

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου