Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Φιλοσοφώντας τη ζωή

Λοιπόν, που είχαμε μείνει; Α, ναι στο καλοκαίρι! Τι ωραίες μέρες που μας κάνει ρε παιδί μου! Λες και θες να μας αποζημιώσει για όλα τα άλλα, τα άσχημα και τα μίζερα που έχουμε τριγύρω μας.


Μεγάλο πράγμα η ισορροπία του σύμπαντος. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις αλλά το πιο σημαντικό; Ο,τι κι αν κάνεις θα σου γυρίσει πίσω. Με μαθηματική ακρίβεια (αν και ορισμένες φορές με καθυστέρηση). Θέλει προσοχή.


Ετσι λοιπόν τι μας μένει; Η φύση! Ο ήλιος! Η θάλασσα! Να φεύγει το μάτι, να αλλάζει παραστάσεις... Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις. Απλώς πρέπει να το πάρεις αλλιώς, να δεις τη ζωή γι' αυτό που πραγματικά είναι και όχι γι' αυτό που μας έχουν μάθει ότι είναι.


Φιλοσοφώ σήμερα, ίσως επειδή η «γείωσή» μου ήταν μοναδική. Νοέμβριος μήνας και το καλοκαιράκι δεν λέει να μας αφήσει. Η μεγάλη παρέα των κολυμβητών (από λίγων μηνών μέχρι 80 χρόνων) ήταν και πάλι στη θάλασσα ευγνωμονώντας για το φετινό θαύμα.


Και καθώς ατενίζαμε το πέλαγος ένας μοναδικά λαμπρός ήλιος μας έκλεινε το μάτι ανανεώνοντας το ραντεβού μας για αύριο. Θα είμαι πάλι εκεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου