Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΓΑΤΩΝ

Σε θέση μάχης

Ξύπνησα με όμορφη διάθεση σήμερα το πρωί. Ο ήλιος έλαμπε, ασυνήθιστη ζεστούλα για μέσα Νοεμβρίου. Ανοίγω παράθυρο και βγαίνω στο μπαλκόνι για να εισπράξω θετική ενέργεια. Και τι βλέπω; ΣΟΚ! Ενα σπαθί παρατημένο στο γρασίδι. Τρομοκρατημένος μπαίνω πάλι μέσα και αρχίζω να κάνω σενάρια. Το μυαλό μου τρέχει με 100! Ποιος άφησε αυτό το σπαθί; Και τι σκόπευε να κάνει στην πολυκατοικία μας;


Βγαίνω ξανά στο μπαλκόνι. Το σπαθί μου θυμίζει κάτι από παραμύθια. Με τους γάτους που κάθε βράδυ όταν οι άνθρωποι κοιμούνται, εκείνοι περπατούν στα δυο τους πόδια και οργανώνουν συμμορίες. Κακοποιά στοιχεία δηλαδή. Είμαι πεπεισμένος πως κάτι τέτοιο συνέβη χθες το βράδυ και στη γειτονιά μου. Οι γάτες, έξαλλες με τους ανθρώπους, έχουν βαλθεί να μας αφανίσουν. Στάνταρ.


Τρέμοντας βγήκα στον δρόμο ψάχνοντας και για άλλες αποδείξεις. Και τις βρήκα. Ενα τετράγωνο παρακάτω πέτυχα δύο γάτες να... συνομιλούν και ενδεχομένως να κανονίζουν τα επόμενά τους χτυπήματα! Μόλις με είδαν, έκαναν τον Αλέκο. Σταμάτησαν να μιλάνε και σφύριζαν κλέφτικα. Το βλέμμα τους όμως πρόδιδε την καλοστημένη παγίδα που ετοιμάζουν. Δεν ξέρω πως θα κοιμηθώ απόψε, αλήθεια. Ισως γυρίσω σπίτι πριν να πέσει το φως. Θα κλείσω σίγουρα όλα τα παράθυρα κι ας έχει ζέστη. Θα βάλω και συναγερμό. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου