Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΪΤΟΜΑΧΙΕΣ

Το καλύτερο παιχνίδι

Με τον ανιψιό μου παίζουμε καταπληκτικά μαζί. Μπορούμε να φτιάξουμε από το τίποτα παιχνίδια και σε μεγάλο βαθμό αυτό γίνεται χάρη και στον Γιώργο που είναι ένα ταλαντούχο πλασματάκι με τρομερή φαντασία. Χθες που πήγα να τον δω (και αυτόν και την αδερφή του, τη Μαριλένη), ήταν εξαφανισμένος.


Δεν έδωσα και μεγάλη σημασία. Μπορεί μετά το σχολείο και το διάβασμα να ήθελε απλώς να χαλαρώσει λίγο, άνθρωπος είναι. Τον πήρε το μάτι μου όμως να πηγαινοέρχεται στα δωμάτια και κατάλαβα πως κάτι σκάρωνε. Μετά από λίγο εμφανίστηκε με μια τεράστια σαΐτα. Είχε φτιάξει τη συνηθισμένη που όλοι λίγο - πολύ ξέρουμε να κάνουμε, επιπλέον όμως της είχε βάλει και κάτι έξτρα φτερά, αεροδυναμικά και λίγο διαστημικά (η παρακάτω φωτό είναι από το Ιντερνετ και δεν είναι η «χάι τεκ» του Γιώργου).


Φυσικά η χάρτινη σαΐτα είχε βαρύνει και δεν πέταγε καλά. Αποφασίσαμε να την ελαφρύνουμε λίγο και συνάμα να φτιάξουμε και μερικές ακόμη ώστε να ξεκινήσουν οι πτήσεις στο... σαλόνι (έξαλλη η γιαγιά). Οι σαΐτες μας ήταν φοβερές και πετούσαν ίσια, άλλοτε γύριζαν γύρω από τον εαυτό τους πριν σκάσουν στο έδαφος, μερικές φορές έβρισκαν τοίχο, άλλες φορές πάλι την ίδια τη γιαγιά (έξαλλη, αλλά δεν το έδειχνε).


Κάποτε μας ήρθε η ιδέα να καταφέρουμε να τις προσγειώσουμε μες στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Με τα πολλά το πετύχαμε και φυσικά ο Γιώργος «πάρκαρε» την πιο ψηλή σαΐτα, σχεδόν πάνω την κορυφή. Ομως δεν χόρτασα παιχνίδι και θέλω πάλι, απόψε. Τι λες, παίζουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου