Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Η ΚΡΗΝΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΓΚΑΖΙΑ

Σαββατόβραδο στην Αθήνα

Εχει έρθει που λες η ανταποκρίτρια του ΜΠΙΛόγκ στην Κύπρο για να δει την εδώ συντακτική ομάδα και είπαμε να βγουμε ένα κέντρο να το γιορτάσουμε, να φάμε ένα φαλάφελ, μια παστούλα, ένα ρυζογαλάκι βρε αδερφέ, να... ΣΤΑΝΗάρουμε. Και το κάνουμε. Και συζητάμε για τη ζωή εδώ κι εκεί, για την οικονομική κρίση, για τις διαφορές νοοτροπίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Κι εκεί που είμαστε στην Αιόλου μας πλησιάζει μια κυρία φορτωμένη ως εκεί που δεν παίρνει. «Πως θα πάω στο μετρό», μας ρωτάει και η Ολγα (εφεξής η ανταποκρίτρια) της πιάνει κουβέντα.

Από δεξιά προς τα αριστερά: η κυρία Κρηνάνα, η ανταποκρίτρια και ο ΜΠΙΛόγκ.

Η Κρηνάνα, από το Κρηνιώ και το Άννα, ήθελε να πάει Σύνταγμα για να πάρει μετρό μέχρι Ελληνικό, μετά λεωφορείο για Γλυφάδα (πρώτη στάση στην ανιψιά) και μετά λεωφορείο για Βάρκιζα. Η ανταποκρίτρια προσφέρεται να τη βοηθήσει με οδηγίες, αφού κι εμείς προς Σύνταγμα θα πηγαίναμε. Στα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν, η Κρηνάνα φόρτωσε όλη την παρέα με τις τσάντες και την πραμάτεια της (είχε πάει Βαρβάκειο και αγόρασε 8 κιλά κρέας γιατί είχαν προσφορά). Αφού κι εγώ που αρχικά της ξέφυγα και δεν κουβάλησα κάτι, την άκουσα να μου λέει: «Εϊ εσύ! Που πας με το τσαντάκι σου πέρα δώθε! Πάρε αυτή τη σακούλα». Και με φόρτωσε με μια τσάντα βιβλία.

Η πραμάτεια σε πλήρη σύνθεση!

Απόρησα με το πως τόση ώρα κουβαλούσε τόσο βάρος μόνη της. Αποφασίσαμε να την πάμε στο Μοναστηράκι για πιο γρήγορα και εύκολα για όλους. Στη διαδρομή μας είπε ότι ήταν δασκάλα, γνώρισε τον κρητικό άντρα της στη Ρόδο όπου την είχαν στείλει και τώρα έχει μια μεγάλη οικογένεια ανέργων που συντηρεί. Μας μίλησε για τα παιδιά της και τον Χριστιανισμό και μας ευχαρίστησε για την καλοσύνη μας. Πρέπει να παραδεχθώ πάντως πως αν δεν ήταν η ανταποκρίτρια, δύσκολα εγώ θα είχα προσφερθεί να βοηθήσω, αφού δυστυχώς έχω μάθει να κρίνω τους ανθρώπους και από την εξωτερική εμφάνιση... Οταν αποχαιρετιστήκαμε, βγάλαμε μια αναμνηστική φωτό, μας έδωσε και το κινητό της για να μην χαθούμε και τη διεύθυνση του σπιτιού της Γλυφάδας για να της στείλουμε τις φωτογραφίες. Εμεινε στην αποβάθρα να περιμένει τον συρμό για Ελληνικό. Εμείς πήραμε το τρένο προς Ομόνοια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου