Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

«SUPERGIRL»: WE NEED A HERO

Κορίτσι πράμα

Από καταβολής κόσμου ο άνθρωπος έψαχνε κάτι, ή κάποιον για να πιαστεί. Να αισθανθεί ασφάλεια, σιγουριά, ίσως και ένα τσακ πιο δυνατός. Ο ήλιος, η φύση, η φωτιά, οι Θεοί, ο... Θεός, ένας γονιός, ένας σύντροφος, οι Σούπερ Ηρωες! Πάντα θέλαμε κάποιον να μας σώσει και φέτος έχουμε το «Supergirl»!


Το αμερικανικό δίκτυο CBS έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε ο «Superman» και μας συστήνει την ξαδέρφη του, Κάρα (Μελίσα Μπενόιστ). Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ και στην πρεμιέρα της περίπου 13 εκατομμύρια θεατές συντονίστηκαν με το κανάλι για να ζήσουν για λίγο ένα μοντέρνο παραμύθι. Η 24χρονη Κάρα κατάγεται επίσης από τον πλανήτη Κρίπτον και σώθηκε την τελευταία στιγμή όταν οι γονείς της την έστειλαν στη Γη και την οικογένεια Ντάνβερ. Οταν το Σούπερ Κορίτσι σώζει την ετεροθαλή αδερφή της Αλεξ, από κάτι που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αεροπορική τραγωδία όλος ο κόσμος μαθαίνει την ύπαρξή της.

Η Μελίσα Μπενόιστ όταν δεν φορά τη στολή του «Supergirl».

Η Κάρα στην πραγματικότητα παρουσιάζεται σαν ένα αφελές κορίτσι που εργάζεται ως βοηθός της -τη λες και σκύλα- Κατ Γκραντ (Καλίστα Φλόκχαρτ), μιας... Κολοσσού των ΜΜΕ. Η Γκραντ βαφτίζει την ηρωίδα «Supergirl» στην εφημερίδα της «Daily planet» και τη θεωρεί ως δικό της απόκτημα. Η Κάρα -που προς το παρόν- δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά της μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να προστατεύσει την πόλη Νάσιοναλ. Εχει όμως να αντιμετωπίσει και τους... κακούς, που δεν είναι άλλη από τη δίδυμη θεία της (αχ πάντα η οικογένεια θα δημιουργεί θέματα, ακόμη και στους Σούπερ Ηρωες), Αστρα, που θέλει να κατακτήσει τη Γη και να κάνει την Κάρα να πληρώσει για τις αδικίες της μητέρας της.


Στο πλευρό της Κάρα βρίσκονται ο Τζέιμς ένας πρώην φωτογράφος της εφημερίδας, ο συνάδελφός της στο διπλανό γραφείο Γουίν, αλλά και η θετή της αδερφή Αλεξ που μαζί με τον Χανκ εργάζονται με το Σούπερ Κορίτσι για να εξολοθρεύσουν τη... θεια και την παρέα της και να σώσουν τον πλανήτη! Στο «Supergirl» κάνει γκεστ εμφάνιση και ο Ντιν Κέιν -που ερμήνευε τον Σούπερμαν στην τηλεοπτική σειρά «Λόις και Κλαρκ» (1993-1997)- ως ο θετός πατέρας της Κάρα. Ποιος είπε λοιπόν πως ακόμη και εν έτει 2015 ο κόσμος μας δεν χρειάζεται Σούπερ Ηρωες (ή όπως αλλιώς θέλετε να τους ονομάσετε) για να ξεχαστεί, ή έστω όταν παραιτηθεί από όλα να συνεχίσει να ελπίζει σε κάτι πιο μεγάλο και πιο δυνατό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου