Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ... ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Νίκη των ανθρώπων

Επρεπε να φτάσει 2015 ώστε η Ελλάδα να ψηφίσει τα αυτονόητα: ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες της. Το σύμφωνο συμβίωσης για άντρες και γυναίκες, δεν θα κολλήσω στον σεξουαλικό προσανατολισμό, ψηφίστηκε από τη Βουλή με αρκετές απουσίες βουλευτών (απαράδεκτο να μην θες να πάρεις θέση σε κάτι τόσο σημαντικό μπας και χάσεις ψήφους) και μέσα σε ένα κλίμα απαίσιο αφού το τι ακούστηκε και πάλι μέσα στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος είναι χυδαίο ακόμη και να αναπαραχθεί. Ο σκοταδισμός και ο Μεσαίωνας που έχουν ορισμένοι πολιτικοί μες στο κεφάλι τους με σοκάρει και με τρομοκρατεί διότι αν οι συγκεκριμένοι είχαν περισσότερη εξουσία στα χέρια τους ούτε κι εγώ ξέρω πως θα ήταν η ελληνική Δημοκρατία σήμερα.


Εστω και έτσι το σύμφωνο συμβίωσης πέρασε και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και πολύ καλά έκαναν όσοι το ψήφισαν. Οι ομοφυλόφιλοι είναι γύρω μας και είναι άσχημο να τους βάζουμε ταμπέλα. Το ότι έγινε η σχέση τους νόμιμη δεν σημαίνει καμία εκτροπή της Ελλάδας από τον... σωστό δρόμο. Οι κοινωνίες εξελίσσονται, το ίδιο και οι ανθρώπινες σχέσεις. Κανείς δεν πρέπει να κρύβεται, όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή, στον έρωτα και στην οικογένεια. Και τι κρίμα να ακούς από κάποιους εκπροσώπους της Εκκλησίας να προτρέπουν -εντελώς Χριστιανικά- το ποίμνιο να φτύσει όσους είναι διαφορετικοί!


Το σύμφωνο συμβίωσης δεν αλλάζει τη ζωή σου, απλώς κάνει ένα τσακ πιο εύκολη τη ζωή κάποιων άλλων που πλέον αποκτούν τα ίδια δικαιώματα με σένα. Η ελληνική κοινωνία δεν κινδυνεύει από το εάν δύο άτομα του ίδιου φύλου θέλουν να παντρεύονται και να αποκτούν παιδιά, να δημιουργούν δηλαδή μια άλλου τύπου οικογένεια, ή από την καύση νεκρών. Τόσα χρόνια που όλα ήταν ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ στη χώρα μας, είδαμε και καλές και κακές στιγμές. Αρα; Ας κοιτάξουμε για μια φορά ο καθένας τη ζωή του και ας αφήσουμε τους άλλους να ζήσουν και αυτοί ισότιμα και όπως το επιθυμούν! Σήμερα είναι μια μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα! Ευτυχισμένο το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου