Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΑΘΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΨΑ

Καλή χειμερινή σεζόν

Ε λοιπόν αυτό μόνο στην Ελλάδα (εντάξει και αλλού) συμβαίνει! Το μεσημέρι να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα και το βράδυ να ανάβουμε το τζάκι για να ζεσταθούμε! Σήμερα ξεκίνησα τη μέρα μου με βόλτα στην παραλία. Ο ήλιος με ξελόγιασε λιγάκι και κατέληξα με συνοπτικές διαδικασίες μες στη θάλασσα! Γιέι! Ηταν τέλεια. Το νερό βέβαια έχει αρχίσει να δροσίζει επικίνδυνα, όχι όμως πως δεν μπήκα εύκολα μέσα κι ας είχα να κάνω βουτιά δύο εβδομάδες. Κάθισα κάνα εικοσάλεπτο αφού όσο ο οργανισμός μου συνήθιζε τη θερμοκρασία, τόσο δεν ήθελα να βγω.


Ο μεσημβρινός ήλιος με στέγνωσε, χρειάστηκα όμως και πετσέτα αυτήν τη φορά. Πέρυσι είχα κάνει το τελευταίο μου μπάνιο ανήμερα του Αγίου Νικολάου (χρόνια πολλά παιδιά). Φέτος έκανα πάλι μπάνιο την ίδια μέρα, το 126ο της σεζόν. Και μάλλον κάπου εδώ λέω να κλείσω τη σεζόν και να ετοιμαστώ για Χειμώνα. Ετσι τώρα στο μπαλκόνι βλέπεις την πετσέτα και το μαγιό και μέσα στο σαλόνι πλάι στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο τις ζεστές και πανέμορφες φλόγες που ξεπηδούν από το τζάκι. Καλή χειμερινή σεζόν σε όλους!


Υ. Γ. Πως το καλοκαίρι κάνουμε βουτιά για να δροσιστούμε και μετά αυτή η δροσιά μας ακολουθεί όλη μέρα; Ε! Αυτό έπαθα σήμερα. Μόνο που τον Δεκέμβριο αυτή η... δροσιά μετατρέπεται σε τρέμουλο. Επειγόντως μες στο τζάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου