Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙ ΚΡΑΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ «DOWNTON ABBEY»

Φάε τη σκόνη της, λαίδη Μαίρη


Πάει, μας τέλειωσε ο «Πύργος του Ντάουντον» και μεταξύ μας καλά έκανε, διότι όσο μου άρεσε η σειρά στις πρώτες της σεζόν, άλλο τόσο σκυλοβαρέθηκα μετά. Η φετινή, έκτη και τελευταία χρονιά, ήταν πάντως καλύτερη και το σίριαλ εποχής του ITV έκλεισε ακριβώς όπως του άρμοζε: με γάμο, γεννητούρια και... συνταξιοδότηση. Ακολουθεί ΣΠΟΪΛΕΡ!


Η λαίδη Ιντιθ μονοπώλησε το ενδιαφέρον του φινάλε, αφού και τα ξαναβρήκε με τον αγαπημένο της και παντρεύτηκε και κράτησε στον γάμο της το νόθο της κοριτσάκι, κοινώς ΣΣΜ (Σκάσε Σκύλα Μαίρη)! Στον πύργο κατέφθασε και σεσουάρ, ώστε η λαίδη Μαίρη (η ξινή) να φτιάχνει τα μαλλιά της, αλλά κοίτα που μια μέρα το πήρε στην κατοχή της και το... δουλικό Ντέιζι για να σουλουπωθεί κι αυτή και να γίνει γκόμενα για τον υπηρετάκο που τη γλυκοιτούσε μήνες τώρα.


Μπαμπάς έγινε ο κ. Μπέιτς από την αγαπημένη του Άννα, την ώρα που το Πάρκινσον του κ. Κάρσον τον ανάγκασε να παραιτηθεί από μπάτλερ τον Κρόουλι, να αποσυρθεί στο σπιτάκι του με την κ. Χιούζ και να δώσει τη θέση του στον Τόμας. Και όχι! Η γιαγιά δεν πέθανε!


Στην τελευταία σκηνή αφεντικά και... δούλοι υποδέχονται το 1926 ψάλλοντας τα κάλαντα, ο καθένας όμως στον κόσμο του: αλλού οι επάνω, αλλού οι κάτω. Το «Downton Abbey» ξεκίνησε να μεταδίδεται στη Μεγάλη Βρετανία τον Σεπτέμβριο του 2010. Από τότε έως σήμερα περίπου 9-10 εκατομμύρια παρακολουθούσαν κάθε επεισόδιο, με εξαίρεση το φινάλε που είδαν 6 εκατομμύρια, ίσως και λόγω του κακού καιρού που δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στη χώρα.


Οι κάμερες και τα φώτα στο στούντιο όπου γυρίζονταν οι περισσότερες εσωτερικές σκηνές έσβησαν. Οι χώροι άδειασαν. Πλέον οι ηθοποιοί κρέμασαν τα ρούχα εποχής και επέστρεψαν στην πεζή καθημερινότητά μας που δυστυχώς εσχάτως φαντάζει επικίνδυνα οπισθοδρομική και Μεσαιωνική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου