Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ... ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ

Ο Μπαράκ σε ριάλιτι


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ένα «παιχνίδι» επιβίωσης, ένας μισοφαγωμένος σολωμός και μία σέλφι. Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε μια γκεστ εμφάνιση (γιατί τέτοια ήταν) στο ριάλιτι πρόγραμμα «Running wild with Bear Grylls» υπό το άγρυπνο -πάντα- βλέμμα των μυστικών υπηρεσιών. Η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στο ριάλιτι που γυρίστηκε στον παγετώνα της Αλάσκα ήταν συμβολική, αφού ο Ομπάμα θέλει να δείξει το ενδιαφέρον, αλλά και την αγωνία που έχει για την κλιματική αλλαγή. Από το 1950 ο παγετώνας στην περιοχή έχει μειωθεί κατά 10% και οι επιστήμονες ανησυχούν για μελλοντικές συνέπειες στον πλανήτη.


Ελικόπτερα σκάναραν την περιοχή πριν από το γύρισμα, ενώ ο εναέριος χώρος της περιοχής είχε κλείσει για όλα τα αεροσκάψη. Οταν πια οι άντρες της ασφάλειας του Ομπάμα βεβαιώθηκαν πως όλα ήταν εντάξει, έδωσαν το ΟΚ για να ξεκινήσει το γύρισμα. Με το που κατέβηκε ο πρόεδρος από το ελικόπτερο έσπευσε να συναντήσει τον Μπέαρ Γκριλς και θαύμασαν από μακριά τον παγετώνα. Φυσικά δεν αντιστάθηκαν και τράβηξαν μία σέλφι με ειδικό κινητό που είχε δοθεί στον πρόεδρο (ο ίδιος δεν έχει για λόγους ασφαλείας), φωτογραφία που έπειτα από λίγο «ανέβηκε» στον λογαριασμό που έχει ο Λευκός Οίκος στο Instagram. Στη συνέχεια οι δύο άντρες περπάτησαν στον παγετώνα και κάποια στιγμή κάθισαν να ξεκουραστούν και άναψαν φωτιά. Ο πρόεδρος έφερε νερό και με τα φύλλα που είχαν βρει στο δάσος έφτιαξαν τσάι.


Κι εκεί πλάι στον πάγο ξεκίνησε μια ειλικρινής κουβέντα μεταξύ τους. «Φοβάμαι ένα συγκεκριμένο βλέμμα της γυναίκας μου», είπε ο Ομπάμα σπάζοντας τον πάγο. Και συνέχισε τις εξομολογήσεις. «Η Μισέλ κάνει ορειβασία και της αρέσει η φύση, αλλά τη νύχτα θέλει τα σεντόνια της! Τα κορίτσια παίζουν κρυφτό μες στον Λευκό Οίκο! Τώρα πια που είμαι πρόεδρος βλέπω περισσότερο τα παιδιά μου, γιατί το γραφείο είναι κάτω και το σπίτι από πάνω. Ανεβαίνω για βραδινό κι αν χρειάζεται κατεβαίνω πάλι στο γραφείο. Πρώτη φορά που πήγα στον Λευκό Οίκο ήμουν 21 χρόνων. Κρατήθηκα από τα κάγκελα και είδα μέσα στον κήπο. Τώρα πια δεν επιτρέπεται να φτάσεις τόσο κοντά. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ένα παιδί από μονογονεϊκή οικογένεια της Χαβάη θα κοιτούσε μια μέρα μέσα από τον Λευκό Οίκο»!


Η ώρα περνούσε και κάποτε οι δύο άντρες πείνασαν. Ανεβαίνοντας προς τον παγετώνα ο Μπέαρ είχε βρει έναν μισοφαγωμένο -από αρκούδα- σολωμό και φυσικά δεν θα άφηνε μια τέτοια λιχουδιά να πάει χαμένη. «Εχω δει μερικά από τα πράγματα που έχει φάει κατά καιρούς ο Μπέαρ. Δεν θα ήθελα να φάω κάτι που έχει πάνω του τα πόδια και τα μάτια του! Δεν θα ήθελα να είναι κάτι τόσο... αναγνωρίσιμο. Ο σολωμός ήταν καλός, αν και δεν χρειαζόταν να μάθω πως ήταν αποφάι μιας αρκούδας», είπε ο Ομπάμα και έβαλε όριο στο να πιει τα ούρα του (ο Μπέαρ τα έχει πιει σε συνθήκες απόλυτης δίψας στην έρημο). «Υποθέτω πως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα το έκανα, αν δηλαδή ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου. Δεν είναι κάτι που θα έκανα για μια τηλεοπτική εκπομπή»!


Ο πρόεδρος δεν διανυκτέρευσε στην ύπαιθρο, όπως δηλαδή κάνουν οι άλλοι διάσημοι καλεσμένοι του παρουσιαστή. Ο Μπέαρ όμως τον έβαλε να υπογράψει ένα... ανοιχτήρι με τη φάτσα του και ο Ομπάμα παρατήρησε πως είναι παλιό, αφού εκείνος πια έχει και άσπρα μαλλιά και στο ανοιχτήρι ήταν μόνο μαύρα. Η εκπομπή έκλεισε με μια προσευχή για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή (αποφάσεις χρειάζονται, όχι προσευχές). Αμέσως μετά το τέλος του γυρίσματος (που πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου και μεταδόθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα), ο Ομπάμα έκανε μια τρίωρης διάρκειας βόλτα με πλοίο γύρω από τον κόλπο και το εθνικό πάρκο της περιοχής, ώστε να δει από κοντά τον παγετώνα και να του εξηγήσουν τις απώλειες που έχει με το πέρασμα των χρόνων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου