Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

«ΣΩΣΤΕ» ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αξιοπρέπεια μηδέν

Παρακολουθώ τελευταία -όχι έκπληκτος οφείλω να ομολογήσω- τις δηλώσεις κάποιων συνταξιούχων βουλευτών που η κρίση τους έχει τσακίσει. Λογικό. Εκεί που θα έπαιρναν σύνταξη 4.800 (γιατί;), παίρνουν τώρα λόγω μνημονίου ΜΟΝΟ 1.000! Εντάξει είναι τεράστια μείωση και όντως οι συγκεκριμένοι είχαν προγραμματίσει αλλιώς τη ζωή τους και αλλιώς τα βρήκαν, αλλά αγαπητοί μου σας έχω ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: δεν είστε οι μόνοι!


Την τελευταία 5ετία οι ζωές των περισσοτέρων από εμάς ήρθαν πάνω - κάτω. Ολοι μας αλλιώς τα υπολογίζαμε και αλλιώς μας ήρθαν. Κι όμως υπομένουμε (για την Ελλάδα ρε γαμώτο) και δεν κλαιγόμαστε δημόσια για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Οταν ακούω για συντάξεις των 1.000 ευρώ, κάποιες από τις οποίες αποκτήθηκαν με μόλις μερικά χρόνια υπηρεσίας στη Βουλή, εξοργίζομαι. Γιατί εκεί έξω ο κόσμος ζει με 300 ευρώ, εργαζόμενοι δεν αμείβονται στην ώρα τους και τους κακομεταχειρίζονται κι από πάνω, ας μην ξεχνάμε επίσης την στρατιά των ανέργων που ζουν από το υστέρημα των οικογενειών τους.


Καταλαβαίνω πως οι πολιτικοί του τότε ζούσαν στον δικό τους παραμυθένιο κόσμο, που τον είχαν κόψει και ράψει στα μέτρα τους και λογικό (για εκείνους) όταν βιώνουν για πρώτη φορά την αδικία να σοκάρονται και να μην μπορούν να τη διαχειριστούν. Ας προσγειωθούν στην ελληνική πραγματικότητα, την οποία σε μεγάλο βαθμό εκείνοι δημιούργησαν, και στο μέλλον καλό θα ήταν πριν εκφράζονται δημόσια να σκέφτονται πόσο τυχεροί είναι! Υπάρχει και φιλότιμο ρε γαμώτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου