Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

ΡΟΞΙ, ΑΥΤΟ ΤΟ... ΠΑΛΙΟΚΟΡΙΤΣΟ

«Καβάλες» στη Στεμνίτσα


Είχε πάει που λες ο μπαμπάς λίγο πιο πάνω να περπατήσει με τη γκλίτσα του και στην επιστροφή του τον συνόδευε μια γλυκιά, πολύ γλυκιά σκυλίτσα, η Ρόξι. Με το που την είδαν τα ανιψάκια μου έγινε αμέσως μέλος της οικογένειας, έστω κι αν είχε τη δική της, λίγα σπίτια παρακάτω. Η ασπρόμαυρη Ρόξι μας κέρδισε όλους με τη φοβερή της προσωπικότητα και το χοροπηδητό κατσικίσιο περπάτημά της.


Κάθε φορά που η Ρόξι μας έβλεπε από την άκρη του δρόμου έτρεχε όλο χαρά κατά πάνω μας. Κυριολεκτικά! Μας κυνηγούσε, έπαιζε μαζί μας, μάς καβαλούσε κιόλας, ειδικά τα μικρά που ήταν πιο κοντά στο ύψος της. Μας γέμιζε και με λάσπες όταν τα πατουσάκια της άγγιζαν το βρεγμένο χώμα (χάλια τα ρούχα, νεύρα η μαμά).


Ενα πρωινό κατεβήκαμε στον φούρνο του χωριού για το καταπληκτικό (δεν υπάρχει) τυρόψωμο, που μόλις φέτος ανακάλυψα. Η Ρόξι μας συνόδευσε έως τον κεντρικό δρόμο και σχεδόν μπήκε μες στον φούρνο. Συνόδευσε και τους περαστικούς έως την πλατεία κάνοντας μερικούς από αυτούς να τρομάζουν κάθε φορά που πηδούσε πάνω τους όλο χαρά. Είναι το σκυλάκι - πρόβατο του χωριού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου