Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

ΑΧ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ...

Ενα σπίτι για την... Πελοποννήσια

Η βόλτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο προς Καλάβρυτα ήταν μια πραγματική απόλαυση. Το φαράγγι του Βουραϊκού μες στο πράσινο και η θέα να σου κόβει την ανάσα. Τα ανιψάκια μου ξετρελάθηκαν. Ανεβαίνοντας από το Διακοπτό είδαν ένα κουταβάκι να περιπλανάται στον δρόμο. Το ξαναείδαν μόλις επέστρεψαν. Το κουταβάκι ακολουθήσε τη Μαριλένη και τον Γιώργο και έπαιζε συνεχώς μαζί τους. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν και ζητούσαν να το πάρουν μαζί στο σπίτι τους στην Αθήνα. Οι γονείς συμφώνησαν. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου τα ανιψάκια μου απέκτησαν τη... Βαλεντίνα τους!


Η επιστροφή στην Αθήνα ήταν περίεργη για όλους. Και για τους μεγάλους και για τους μικρούς και για τη Βαλεντίνα. Στο νέο της σπίτι, ένα μεγάλο κουκλόσπιτο που παλαιότερα έπαιζαν τα παιδιά και τώρα φαντάζει με σκυλίσιο παλάτι, η μόλις δύο μηνών σκυλίτσα προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της νέας της ζωής.


Παίζει με τα παιδιά, αλλά και με ένα παλιό παπούτσι του Γιώργου. Τρέχει, γαβγίζει, κλαίει όμως όταν τα ανιψάκια μου πάνε σχολείο και την αφήνουν μόνη της. Ο κτηνίατρος την πόνεσε λίγο στο πρώτο της εμβόλιο, όμως η Βαλεντίνα χαίρει άκρας υγείας και το πολύ σε πέντε ημέρες θα έχει συνηθίσει το νέο της σπίτι. Επαιξα κι εγώ μαζί της. Της πετούσα ένα μπαλάκι, έτρεχε και το έπιανε και πάλι πίσω. Την πήρα αγκαλιά και η καρδούλα της χτυπούσε δυνατά. Σε λίγες ημέρες έρχεται και το πρώτο της μπάνιο. Επόμενος σταθμός: μαθήματα συμπεριφοράς και εκπαίδευση! Καλώς ήρθες στη ζωή μας Βαλεντίνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου