Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΖΕΣΤΟΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ, ΚΡΥΟ ΠΑΣΧΑ

Οταν μιλάει ο λαός

Το ζεις κι εσύ έτσι; Εναν υπέροχο Φεβρουάριο που έρχεται και με την καλοκαιρινή του διάθεση σαρώνει τα πάντα, μάς κάνει να νιώθουμε το σήμερα, το τώρα και άσ' το αύριο στην ησυχία του. Κάτι έψαχνα στο Διαδίκτυο και έπεσα πάνω σε παροιμίες για τον δεύτερο μήνα του χρόνου. «Ζεστός Φλεβάρης, το Πάσχα κρύο» ήταν μία από αυτές που μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Με δεδομένο ότι φέτος το Πάσχα «πέφτει» Πρωτομαγιά δεν του έδωσα και πολύ σημασία. Πόσες όμως φορές έχουμε ξυλιάσει την Κυριακή του Πάσχα και από Δευτέρα έρχονται κάτι ζέστες μούρλια; Τις περισσότερες.


Ας είναι! Η κρίση των τελευταίων χρόνων μου έμαθε να ζω τη στιγμή, αυτό λοιπόν και κάνω. Η σημερινή μου βόλτα στη θάλασσα ήταν άκρως αναζωογονητική. Απόλαυσα το ιώδιο και την αλμύρα της, λούστηκα με τον υπέροχο ήλιο του Φλεβάρη κι ας τα όλα πίσω. Ευτυχώς που μέσα σε όλο αυτό τον χαμό, ο καιρός είναι σύμμαχός μας και απαλύνει τις πληγές, εξωτερικές, μα και εσωτερικές.


Οσο ο ήλιος λάμπει, δεν μπορεί ρε γαμώτο, όλα καλά θα πάνε. Εστω κι αν πρόκειται για πρόσκαιρη και ουτοπική σκέψη. Είναι φάρμακο ψυχής ο ήλιος. Χαπάκι της φύσης. Σε παίρνει μαζί του, στο ταξίδι της μεγάλης ημέρας. Κι ας ξέρεις πολύ καλά ότι παρακάτω θα το πληρώσεις. «Τα χρέη του Φλεβάρη, ο Μάρτης τα πλερώνει», λέει ο σοφός μας λαός και από βδομάδα μπορεί να δούμε την «επίσημη» Ανοιξη να μας δείχνει -αρχικά- το σκληρό της πρόσωπο. Ισως. Αλλά τι πειράζει; Το τώρα μόνο έχουμε. Και έπειτα από λίγο, το επόμενο τώρα. Και πάει λέγοντας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου