Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΣ ΤΙ ΞΕΤΡΥΠΩΣΑ ΠΑΛΙ

Γλυκάκι από τον τόπο... τους

Το ότι είμαι λιχούδης το ξέρεις πια για τα καλά. Αναμενόμενο λοιπόν όταν βρίσκομαι σε μια ξένη χώρα να ψάξω ό,τι σε γλυκό υπάρχει. Αυτό έκανα και στη Βαρσοβία. Και να τα τσιζκέικ, να οι σοκολάτες, να οι μηλόπιτες και τα τιραμισού! Και μαζί τους, καφέδες και πάλι καφέδες για να πάρουμε δυνάμεις για το επόμενο 4ωρο περπάτημα.


Περπατώντας στο κέντρο της πόλης, σε έναν πολύ όμορφο και ζωντανό πεζόδρομο πέσαμε πάνω στο «Lukullus», ένα μικρούλη μα, πανέμορφο καφέ που δεν πιστεύεις πως υπάρχει. Βγαλμένο λες από άλλη δεκαετία, καλαίσθητο, με γευστικό καφέ και συγκλονιστικά γλυκάκια. Το προσωπικό, όλοι νεαρά παιδιά γεμάτα χαμόγελο και θετική ενέργεια.


Εξω από την παλιά πόλη είχα πάει συστημένος για να βρω το καφέ «To Lubie». Πρόκειται για ένα μικρό, δίπατο καφεδάκι με εκπληκτικά σπιτικά γλυκά, ζεστή ατμόσφαιρα και δύο κορίτσια που το δουλεύουν με κέφι, μεράκι και μεγάλη αγάπη γι' αυτό που κάνουν.
Φυσικά δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε και το καφέ της εταιρίας «Wedel» που φτιάχνει σοκολάτες στην Πολωνία από το 1851. Εδώ η ατμόσφαιρα θυμίζει μεσοπόλεμο και με το που μπαίνεις στο κατάστημα μυρίζεις σοκολάτα και καφέ, αφού στην Πολωνία το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και έτσι η έξοδος γίνεται μια πραγματική απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου