Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

«ΕΡΩΤΙΚΗ» ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Πρώτη φορά... Ράιαν

Δεν είχα πετάξει ποτέ με τη RyanAir και η αλήθεια είναι πως έτρεμα λιγάκι. Είχα ακούσει διάφορα -κυρίως κακά- για τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία και το άγχος μου ήταν μεγάλο. Αρκετές ημέρες πριν από το ταξίδι μου είχα βγάλει... μεζούρα και μετρούσα βαλίτσες, σακίδια, έκανα αλλαγές, προσπαθούσα να είμαι εντάξει με τις απαιτήσεις της ώστε να μην βρεθώ προ δυσάρεστων εκπλήξεων στην έξοδο προς το αεροσκάφος.


Φτάνοντας στο αεροδρόμιο όλα κύλησαν ομαλά, οι κοπέλες της εταιρίας δεν μου είπαν τίποτα, χώρια που υπήρχαν άλλοι επιβάτες με κάτι βαλίτσες τρόλεϊ και κάτι σακίδια ΝΑ, με το συμπάθειο. Είχα ακούσει πως τα καθίσματα είναι στριμωγμένα μεταξύ τους, όμως μπαίνοντας στο αεροσκάφος αλλιώς τα περίμενα και αλλιώς τα βρήκα. Εντάξει δεν έχεις την άνεση που έχεις σε κάποιες άλλες εταιρίες, δεν είσαι όμως και σαν σαρδέλα. Μέχρι εδώ όλα καλά.


Οση ώρα περίμενα την επιβίβαση και των υπολοίπων επιβατών, παρατηρούσα καλύτερα το αεροσκάφος. Εχοντας δει πάμπολλα ντοκιμαντέρ με αεροπορικά δυστυχήματα, έχω πλέον τη... γνώση να ξέρω αρκετά ως προς την ασφάλεια μιας πτήσης. Διαπίστωσα με τρόμο λοιπόν πως τα σχετικά στενά καθίσματα που φτάνουν έως και πολύ κοντά στη μπροστινή πόρτα, αλλά και οι μικρές αποσκευές που πολλοί είχαμε κάτω στα πόδια μας, ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα σε μια πιθανή εκκένωση του αεροπλάνου. Ελπίζω να μην το μάθουμε ποτέ. Βέβαια το όλο αυτό χαλαρό κλίμα -με τα μπαγκάζια μας στα πόδια και τα τοστάκια ανά χείρας- θυμίζει λίγο λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και αυτό βγαίνει προς τα έξω!


Το κλου όμως της πτήσης ήταν το πλήρωμα καμπίνας. Ανδρες και γυναίκες, όλοι νέα παιδιά -αρκετοί από αυτούς Ελληνες- δεν κάνουν την κανονική δουλειά ενός αεροσυνοδού. Θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω και... σόουμαν! Ω, ναι! Καθόλη τη διάρκεια της πτήσης κάτι πουλάνε, κάτι διαφημίζουν, κάτι προωθούν: από σάντουιτς και καφέδες, μέχρι αρώματα, ακόμη και... ξυστό! Η όλη διαδικασία φαντάζει κάπως αστεία, αφού το πλήρωμα δείχνει ορισμένες φορές να το απολαμβάνει, να «παίζει» με τους επιβάτες, αλλά και μεταξύ του παίρνοντας πόζες και κάνοντας πλάκα!


Το ταξίδι ήταν άψογο και αν με ρωτούσες εάν θα ξαναπετούσα με τη RyanAir, θα σου έλεγα «φυσικά και ναι», διότι για μένα το ταξίδι της μετάβασης σε έναν τόπο είναι σημαντικό να είναι άνετο και ασφαλές, είναι εξίσου σημαντικό όμως να είναι και πολύ οικονομικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου