Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2016

Κατέβασε διακόπτη

Το παρατηρούμε καθημερινά γύρω μας. Το κλίμα έχει αλλάξει κι εμείς έχουμε αλλάξει μέσα σε αυτό. Δεν σεβόμαστε τη Γη μας όπως παλιά, δεν την υπολογίζουμε, δεν της φερόμαστε όπως της αξίζει. Εκείνη μας δίνει ζωή κι εμείς της τη στερούμε. Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 γιορτάζουμε την «Ωρα της Γης». Από το Σίδνεϊ μέχρι το Σαν Φρανσίσκο και από το Νέο Δελχί μέχρι τη Ναϊρόμπι. Ακριβώς στις 20.30 τοπική ώρα, 178 χώρες θα σβήσουν για 60 λεπτά τα φώτα τους συμμετέχοντας στο «Earth Hour».


Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κίνημα που οργανώνεται από τη WWF και στόχο του έχει να μας πείσει να κάνουμε κάτι συμβολικό για τον πλανήτη μας. Ολα ξεκίνησαν το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Στην Ελλάδα έφτασε το 2009 με τη συμμετοχή 500 και πλέον περιοχών ανά την Επικράτεια. Σήμερα περισσότερες από 7.000 πόλεις σε όλο τον πλανήτη συμμετέχουν στην κίνηση αυτή αποδεικύοντας πως όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.


Μην αφήνεις τη Γη να περιμένει. Κάνε τώρα ό,τι περνά από το χέρι σου. Μπορεί το σβήσιμο των φώτων να είναι μια συμβολική κίνηση, μας βάζει όμως σε σκέψη και εγρήγορση. Να αλλάξουμε τις λάμπες μας, να προσέχουμε την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και νερού. Να προσέχουμε που πετάμε τα σκουπίδια μας. Να κάνουμε ανακύκλωση. Να αφήσουμε για λίγο το αυτοκίνητο και να κάνουμε ποδήλατο, ή να μετακινούμαστε με τα ΜΜΜ. Να φυτεύουμε δέντρα και να ποτίζουμε αυτά που βρίσκονται πλάι μας, ειδικά την περίοδο της ξηρασίας. Μικρές κινήσεις που όμως μπορεί να κάνουν τη διαφορά.


Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει! Στο χέρι μας είναι να... αλλάξουμε την κλιματική αλλαγή. Να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να παραδώσουμε τον πλανήτη μας στις επόμενες γενιές καθαρό και βιώσιμο. Αλλωστε δεν μας ανήκει. Κι εμείς περαστικοί είμαστε από δω. Νοικάρηδες! Οπότε λοιπόν μην ξεχάσεις: το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 ακριβώς στις 20.30 κατέβασε διακόπτη. Και στο ρεύμα και στις συνήθειές σου!

#ChangeClimateChange
* Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ στο https://www.earthhour.org/greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου